Πανελλήνιο Στίβου στο Πανθεσσαλικό: Έκτη νίκη για τον Μιχάλη Αναστασάκη

Με τον συναρπαστικό τελικό στην σφυροβολία των Ανδρών ξεκίνησε το απογευματινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθεριο Βενιζέλος) ήταν ο μεγάλος νικητής στο αγώνισμα με βολή στα 74,21 μέτρα. Ο αθλητής έφτασε στην έκτη του νίκη στο Πρωτάθλημα και παράλληλα έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε με 72,72 μ., συνέχισε με 72,88 μ., πέτυχε 74,21 μ. στην τρίτη προσπάθεια, ήταν άκυρος στην τέταρτη κι έκλεισε τον αγώνα του με 72,87 μέτρα. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 72,72 μ. και το χάλκινο ο Κώστας Ζάλτος (ΓΣ Μανδρών) με 72,26 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκη δεν βρέθηκε στην ημέρα που θα ήθελε και δεν κυνήγησε τη βολή που θα ήθελε και μαζί την υπεράσπιση της περσινής του νίκης. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 71,08 μ. και 71,69 μέτρα. Ο αθλητής θα συνεχίσει τους αγώνες του στη σεζόν, μέσα από τους οποίους θέλει να βρεθεί στην κατάσταση που θέλει. Ο Κώστας Ζάλτος ήρθε στην Ελλάδα για μόλις 15 ημέρες και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 72,26 μ. και πλέον θα επιστρέψει στην Αμερική για να κάνει την πρακτική του και υα αναμένει να δει αν θα παραμένει εντός ράνκινγκ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Άγγελος Μαντζουράνης (ΓΣ Κηφισιάς) που ήταν τέταρτος με 70,71 μ., επίδοση που τον φέρνει στην δεύτερη θέση στον κόσμο ανάμεσα στους αθλητές της ηλικίας του με τη σφύρα των Ανδρών. Ο νεαρός αναμένεται να ξεχωρίσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 της Ιερουσαλήμ.