Περιορισμοί θαλάσσιας κυκλοφορίας στον Παγασητικό

Από μεθαύριο Σάββατο έως 30 Ιουλίου λόγω του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας

Εκτακτα μέτρα και περιορισμούς θαλάσσιας κυκλοφορίας θα επιβάλλει το Λιμεναρχείο Βόλου τις αμέσως επόμενες μέρες, ενόψει της διοργάνωσης του Παγκόσμιου και Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοϊας που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο.

Το Λιμεναρχείο Βόλου ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει τους περιορισμούς για λόγους ασφαλείας ναυσιπλοΐας, το διάστημα από 15 έως 30 Ιουλίου. Επισυνάπτει μάλιστα τον χάρτη με τα σημεία, ο οποίος δημοσιεύτηκε και στο Φύλλο της Κυβερνήσεως.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας κατά το χρονικό διάστημα από την 15η έως και την 30η Ιουλίου 2023 καθημερινά και από ώρα 07:00 μέχρι ώρα 20:00 την προσέγγιση, ναυσιπλοΐα και αγκυροβολία πλοίων, πάσης φύσεως σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής, την ερασιτεχνική και επαγγελματική αλιεία, καθώς και κάθε άλλη θαλάσσια δραστηριότητα για τέρψη και βιοπορισμό στις θαλάσσιες περιοχές (στίβους) που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες διεξαγωγής του Πανελληνίου και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας ILCA4, καθώς και σε απόσταση 200 μέτρων περιμετρικά των περιοχών αυτών.

Το ναυταθλητικό σωματείο που διοργανώνει το Πρωτάθλημα υποχρεούται να τοποθετήσει κατάλληλη σήμανση περιμετρικά των ανωτέρω περιοχών (στίβων πρωταθλήματος), ενώ για το ίδιο διάστημα και για λόγους ασφάλειας της ναυσιπλοΐας ενεργοποιούνται τα προσωρινά αγκυροβόλια.

Οι παραβάτες θα υποστούν αστικές και ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ επίσης υπόκεινται και στις διοικητικές κυρώσεις, όπως ενημερώνει το Λιμεναρχείο Βόλου.