Ν. Παπαπέτρος: Αντιμέτωπη με ποινικές ευθύνες για τις φωτιές η δημοτική αρχή Αχ. Μπέου

Για αναζήτηση ποινικών ευθυνών της δημοτικής αρχής που δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων αποτροπής για να μην δημιουργηθεί καταστροφή από την πρόσφατη μεγάλη φωτιά, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Νίκος Παπαπέτρος κατά τη συνάντησή του με πυροσβέστες στον χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.
Στη συνάντηση με τον υποδιοικητή της Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχο Ιωάννη Γιαννέλη, τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών Μαγνησίας Απόστολο Κουφογεώργο και άλλους πυροσβέστες, επισημάνθηκαν από τους ίδιους οι ελλείψεις που αντιμετώπισαν κατά την προσπάθεια για τον έλεγχο της φωτιάς, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι δεν υπήρχε γεννήτρια σε αντλιοστάσιο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φορτώσουν με νερό. Απαντώντας ο επικεφαλής του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού «Συμμαχία για τον Βόλο» εξέφρασε τη συμφωνία του πως η λειτουργία των κρουνών και των αντλιοστασίων δεν είναι θέμα ευθύνης της Πυροσβεστικής. «Όταν πηγαίνει ο δήμαρχος κάπου και τον ενημερώνουν πως υπάρχει κίνδυνος για φωτιά και αδιαφορεί, ενώ αυτό επαναλαμβάνεται και αδιαφορεί και πάλι, αυτό δεν είναι εγκληματική αμέλεια, αλλά φτάνει στα όρια του δόλου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαπέτρος.
Από την πλευρά του ο κ. Γιαννέλης επισήμανε την ανάγκη μεταστέγασης της υπηρεσίας σε νέο λειτουργικό κτήριο που θα πληροί τις προϋποθέσεις και ευχαρίστησε τη «Συμμαχία για τον Βόλο» για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που προσέφερε στην Πυροσβεστική, προσθέτοντας πως κάποιοι βρίσκουν εύκολα θύματα τους πυροσβέστες στοχοποιώντας τους, προκειμένου να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες.
Απαντώντας ο κ. Παπαπέτρος σημείωσε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει άψογα τη δουλειά της και πάντα η παράταξη θα βρίσκεται δίπλα τους. Απευθυνόμενος στον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου και τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Κουφογεώργος, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Παπαπέτρου και των υποψήφιων του, λέγοντας πως ποτέ ο νυν δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος δεν έχει επισκεφθεί την Πυροσβεστική, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του κτηριακού τονίζοντας πως είναι ευθύνη του Δήμου και της εκάστοτε κυβέρνησης η μη επίλυσή του.
«Είναι σημαντική η συνεργασία σε επίπεδο πρόληψης εκδήλωσης πυρκαγιών μεταξύ Δήμου και Πυροσβεστικής. Εξίσου σημαντική είναι η συνεργασία και στο πλαίσιο της κατάσβεσης, και αυτό που ζήσαμε πρόσφατα ήταν ένα μηδενικό. Δόθηκαν χρήματα σε όλους τους Δήμους στο πλαίσιο της πρόληψης, αλλά οι ελλείψεις ήταν τραγικές. Δεν υπήρχε ούτε καν γεννήτρια στο αντλιοστάσιο για να πάρει μπροστά, ενώ και οι κρουνοί δεν λειτουργούσαν, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται η Πυροσβεστική. Άμα δεν υπάρχει συνεργασία το χάσαμε το παιχνίδι», κατέληξε ο κ. Κουφογεώργος.


Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι Αχιλλέας Καλυβιώτης, Ιωάννης Λαΐνας, Χαράλαμπος Τσαμπάζης, Κωνσταντίνα Βαΐτση, Ηρώ Κουτσελίνη, Κωνσταντία Μακαρώνα, Δημήτρης Σκαλτσής, Φωτεινή Κοκκινάκη, Μαρίνα Μωραΐτη, Στέλιος Λημνιός, Πάρις Μουτσινάς, Γαβριήλ Μπάρδας, Θοδωρής Κανελλής, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, Ερασμία Καλαφάτη, Ιωάννα Καρβέλη – Κουντούκου, Ανδρέας Πολυχρόνης, Σόνια Μπαλάνου και Αριστέα Τοψάκη.