Δέκα χρόνια στο χείλος του γκρεμού

Νέα “βόμβα” στα θεμέλια της ΔΕΥΑΜΒ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για χρέη 20 εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΗ, που έχουν προκύψει από την ώρα που ανέλαβε το 2014 η δημοτική αρχή του κ. Μπέου.
Η εικόνα μιας μονοπωλιακής επιχείρησης που εισπράττει ζεστό χρήμα αφήνοντας εκτεθειμένους σε σοβαρούς κινδύνους τους πολίτες, κάνει όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική την ανάγκη για κάθαρση από μια λαϊκίστικη, αλλοπρόσαλλη, ανερμάτιστη άσκηση πολιτικής που οδηγεί στον γκρεμό.
Η ηγεσία του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ ακολουθούν την γραμμή “δεν πληρώνω – δεν πληρώνω και στους άλλους τα φορτώνω», όπου εμείς δυστυχώς είμαστε οι άλλοι.
Ο δήμος Βόλου από το 2014 απέκτησε σε πολλά επίπεδα ταυτότητα κακοδιαχείρισης, και εξελίχθηκε σε έναν εντελώς ανυπόληπτο φορέα, ενώ η δημοτική αρχή ξέρει να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες που με αξιοπρέπεια, ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, όταν πολιτικά πρόσωπα που βαρύνονται με σκάνδαλα – γιατί είναι μέγα σκάνδαλο να μην εισπράττεις ενοίκια δημοτικού ακινήτου από την σύζυγο του μετακλητού σου υπαλλήλου ή να παραχωρείς δημοτικά ακίνητα σε φιλικά σου πρόσωπα – είναι θωρακισμένα με ατιμωρησία.
Η δημοτική αρχή του κ. Μπέου κατέστησε τον Δήμο, μεγάλο τζαμπατζή  και η ηγεσία του λαμβάνει όλους εμάς ως τα μεγάλα κορόϊδα που θα παίξουμε για μια ακόμη φορά τον ρόλο της ασπίδας απέναντι στα “φέσια”. Ξεχνάει η δημοτική αρχή πως οι νόμιμοι και αποκλειστικοί ιδιοκτήτες της ΔΕΥΑΜΒ είναι οι πολίτες, που έκαναν το λάθος να την εμπιστευθούν σε διαχειριστές που την κατέστρεψαν.

Δέκα χρόνια μοιράζουν καθρεφτάκια για ιθαγενείς και σανό για πεινασμένους. Οι πολίτες τους πίστεψαν και τους έδωσαν δύο φορές το τιμόνι. Είδαμε το μπόι, τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, αλλά συνένοχοι στο “‘έγκλημα” δεν θα γίνουμε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ