Σείστηκε το Ξενία στην παρουσίαση της “Συμμαχίας για τον Βόλο” – «Είμαστε οι καλύτεροι» (εικόνες)

Το όραμά του για την πόλη και τα πρόσωπα με τα οποία θα διεκδικήσει την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Βόλου, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος, κατά τη διάρκεια μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ξενία».

«Δεν είμαστε οι προνομιούχοι της πόλης, αλλά η αυθεντική λαϊκή έκφραση της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε οι εργαζόμενοι της πόλης, που η όποια προκοπή του καθενός μας δεν στηρίχθηκε σε κληρονομιά επιχειρήσεων ή πλούτου, αλλά σε δική μας αποκλειστική προσπάθεια», τόνισε ο κ. Παπαπέτρος και πρόσθεσε ότι κοινός στόχος όλων των υποψηφίων, που έχουν διαφορετικές πολικές αφετηρίες, είναι ηλικίας από 22 έως 70 ετών και ασκούν διαφορετικά επαγγέλματα, είναι να κάνουν τον Βόλο μία πόλη «πρώτη στα γρόσια και στα γράμματα». «Θέλουμε, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Γιατί είμαστε καλύτεροι!», είπε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Χρ. Σπίρτζης, ο βουλευτής Αλ. Μεικόπουλος, η πρώην βουλεύτριες και υπουργοί Κατερίνα Παπανάτσιου και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η πρώην βουλευτής και υπουργός Ροδούλα Ζήση, οι πρώην δήμαρχοι Δημ. Πτσιώρης, Πάνος Σκοτινιώτης, Παύλος Μαβίδης, Βασ. Κοντορίζος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρ. Στρατηγόπουλος, εκπρόσωποι πολιτικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων. Προλόγισε η δικηγόρος Μαρία Μπέτα, ενώ υπήρχε και μετάφραση στη νοηματική γλώσσα.

Το διακύβευμα των εκλογών
Ο κ. Παπαπέτρος αναφέρθηκε στο διακύβευμα των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Βόλου, επισημαίνοντας ότι στις 8 Οκτωβρίου κρίνεται ένας συγκεκριμένος τρόπος άσκησης εξουσίας. Το διακύβευμα, όπως είπε, έχει σχέση με την εφαρμογή ενός μοντέλου εξουσίας με πλήρη διείσδυση και έλεγχο της οικονομικής ζωής του τόπου και με άλλα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ή της νότιας Ευρώπης. Γι’ αυτό και αφορά όλη τη χώρα και όλο το πολιτικό σύστημα, το οποίο οφείλει να τοποθετηθεί δημοσίως και να μην κρύβεται.

Υπενθύμισε ότι όταν ξεκίνησε η προσπάθειά του για τη συγκρότηση της παράταξης, δέχθηκε αμφισβήτηση από την απερχόμενη δημοτική αρχή για το αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τον αριθμό των υποψηφίων για σχηματισμό ψηφοδελτίου, καθώς επίσης ύβρεις και χαρακτηρισμούς, τόσο ο ίδιος όσο οι συνυποψήφιοί του, όπως «επιστήμονες του κ@@ου», «χασοδίκες», «καμιά πενηνταριά μ@λ@κες».

Πρόγραμμα 300 σημείων
«Τελικά είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί, έχουμε ικανότητες, έχουμε διάθεση και μπορούμε να διοικήσουμε το Δήμο. Γιατί, η επόμενη κατηγορία σε βάρος μας ήταν ότι δεν είχαμε προτάσεις και θέσεις και αναλωνόμασταν μόνον σε κριτική. Εμείς φυσικά έχουμε πρόγραμμα 300 σημείων, με προτάσεις για όλους τους τομείς», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος και αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προτάσεις για νέες εκδηλώσεις όπως π.χ. καλωσόρισμα φοιτητών στις αρχές του Σεπτέμβρη, διοργάνωση rock festival στο χώρο που ψήνονται αρνιά, στις Αλυκές κ.α. Επίσης, αναφέρθηκε στις προτάσεις για την κινητικότητα, τα αδέσποτα, την πολιτική προστασία από καταστροφές, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες, για την τουριστική ανάπτυξη, τα ζητήματα υγείας, όπως π.χ. για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου του Βόλου και την υποστήριξή του.

Ο κ Παπαπέτρος σημείωσε ότι οι θέσεις και προτάσεις του συνδυασμού επιδέχονται συμπληρώσεις και βελτιώσεις, καθώς η «Συμμαχία για τον Βόλο» είναι «ανοιχτή» στον διάλογο ακόμη και με τους άλλους συνδυασμούς, τους οποίου κάλεσε για μια ακόμη φορά σε δημόσια αντιπαράθεση με επιχειρήματα και με κανόνες.

Με ίση συμμετοχή και προσφορά
Παρουσιάζοντας τον συνδυασμό του, τόνισε τη διαφορετικότητά του σε σχέση με τους άλλους συνδυασμούς, αλλά και μεταξύ των ιδίων των υποψηφίων της «Συμμαχίας». «Με διαλεκτική όμως σύνθεση των απόψεων», όπως είπε, «κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα διοίκησης του Δήμου, απολύτως πρωτοποριακό και ενωτικό».

Ο κ. Παπαπέτρος επισήμανε ότι οι υποψήφιοι της παράταξής του δεν έχουν την ίδια πολιτική αφετηρία, ούτε την ίδια πολιτική αντίληψη. Καλύπτουν ο καθένας από τη θέση του όλο το πολιτικό φάσμα. Σημείωσε, χαρακτηριστικά ότι στον συνδυασμό συμμετέχουν μέλη και δημοτικών παρατάξεων που διεκδίκησαν τη δημαρχία σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Νάνσυ Καπούλα, στον Ιάσονα Αποστολάκη, αλλά και στον Απόστολο Παπαδούλη. Επίσης, συμμετέχουν πρόσωπα από τις προηγούμενες δημοτικές παρατάξεις του κ. Πατσιαντά και του κ. Μιτζικού, που αντιπαρατέθηκαν στην δημοτική αρχή και στον τρόπο που αυτή διοικεί τον Δήμο.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έκανε σε όλες τις συλλογικότητες, αλλά και δημοτικές ομάδες – παρατάξεις που πλαισιώνουν τον συνδυασμό της «Συμμαχίας», όπως τους «Ενεργούς Πολίτες», της δημοτικής παράταξης «Βόλου Κοινωνία», της δημοτικής ομάδας «Ο Βόλος η πόλη μας».

Οι υποψήφιοι της «Συμμαχίας» ξεκινούν από την ηλικία των 22 ετών και φτάνουν έως 70 ετών. Διαφέρουν επίσης και ως προς το μορφωτικό επίπεδο, καθώς συμπεριλαμβάνονται στον συνδυασμό από καθηγητές Πανεπιστημίου μέχρι απόφοιτους Δημοτικού. Συμμετέχουν όμως όλοι απολύτως ισότιμα και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Διαφέρουν ως προς τα επαγγέλματα τα οποία ασκούν. Τον συνδυασμό πλαισιώνουν εργάτες, αγρότες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες, έμποροι, εργαζόμενοι στην εστίαση, στον τουρισμό, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιοι υπάλληλοι, γεωπόνοι, κτηνίατροι, χημικοί, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, δημοσιογράφοι, κλπ. Και όλοι με ίση συμμετοχή και προσφορά.

«Ο συνδυασμός μας δεν κάνει ουδεμία διάκριση ανδρών και γυναικών, γιατί θεωρεί ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στις ικανότητες ανάμεσα στα φύλα. Η διαφορά φύλου είναι η γοητεία της ζωής και ο σεβασμός της. Και αυτήν ακριβώς στηρίζουμε», τόνισε ο κ. Παπαπέτρος και πρόσθεσε ότι το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν :
• Πολίτες της πόλης.
• Εργαζόμενοι της πόλης.
• Επιστήμονες της πόλης.
• Νέοι και νέες της πόλης.
• Εκπρόσωποι των δύο ομάδων, των μοναδικών της πόλης.

Το όραμα και τα εμπόδια
Κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι τους υποψήφιους της συμμαχίας ενώνει ο κοινός στόχος, που είναι το όραμά τους για μία άλλη, καλύτερη πόλη. Που θα διατηρήσει ό,τι θετικό προσέφεραν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές – και η απερχόμενη – και θα το εξελίξει. «Μία πόλη στην οποία θα προγραμματίζουμε και θα εκτελούμε πραγματικά και οραματικά έργα υποδομής και πνοής, που δεν εξαντλούνται μόνον στους «κόμβους» (που ορθώς έγιναν). Μία πόλη με ανάπτυξη, με παιδεία, με πολιτισμό, με διαφάνεια στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, με ορθό και κόσμιο λόγο.
Μία πόλη «πρώτη στα γρόσια και στα γράμματα».

Ο κ. Παπαπέτρος ευχαρίστησε προσωπικά όλους τους υποψηφίους που συμμετέχουν στον συνδυασμό, αλλά και αυτούς ακόμη που, ενώ ήθελαν και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους, απετράπησαν, όπως αποκάλυψε. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, να γνωστοποιήσει κάποια στιγμή τα ονόματά τους, αλλά κυρίως να δημοσιοποιήσει τους τρόπους και τα πρόσωπα αυτών που τους απέτρεψαν να συμμετάσχουν.