Στο Βόλο 8 και 9 Σεπτεμβρίου το 49ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με το σύνθημα: «Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, για να γεννούνε τα σκοτάδια λάμψη», πραγματοποιείται φέτος το 49ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και στις 8 με 9 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο Βόλο, στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου οι Λευτέρης Στεργίου γραμματέας Τ.Ε. ΑΕΙ Βόλου και μέλος Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και Παναγιώτης Καραδήμας μέλος Τομεακού Συμβουλίου ΑΕΙ Βόλου, επισήμαναν ότι όλοι προσπαθούν η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ να φτάσει πλατιά στο λαό, στη νεολαία, με πρωτοποριακές μορφές και τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης.
Τόνισαν ότι το φεστιβάλ θα σηματοδοτήσει την έναρξη του εορτασμού των 50 χρόνων ζωής του φεστιβάλ ενώ ξεχωριστή αναφορά θα υπάρχει στην εξέγερση του Πολυτεχνείου π9υ φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση στην Παρασκευή θα είναι ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος του Κ.Ε., του ΚΚΕ.
Σε σχέση με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα ακουστούν διαχρονικά τραγούδια από τον Κώστα Βλαχούτσο όπως και κομμάτια από το πρώτο του album με τίτλο «Ξανθή».
Το Φεστιβάλ συνεχίζεται το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου με έντεχνη συναυλία από Βασίλη Γεωργάκη και τη μπάντα του καθώς και «Λαϊκό – Ρεμπετικό γλέντι από τους μουσικούς Θεολόγη Σίκαλο, Δ. Κεχαγιά, Δημήτρη Πατούλια και Δήμητρα Γιαννούκα.

Η κεντρική έκθεση ταμπλό που θα υπάρχει και τις δύο μέρες των εκδηλώσεων θα αφορά τις παραπάνω εξελίξεις αλλά και συνολικότερα την προστασία του περιβάλλοντος, με θεματικές όπως πόσο πράσινη είναι τελικά η πράσινη ανάπτυξη, ποιος ευθύνεται για τα μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα, ποιον θα ωφελήσει η εγκατάσταση πλωτής μονάδας LNG στον Παγασητικό και τι κινδύνους εγκυμονεί για το λαό, γιατί συνεχίζει η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ κ.ο.

Τέλος σε άμεση συνάρτηση με την έκθεση ταμπλό, το Σάββατο στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ θα γίνει συζήτηση-εκδήλωση με τίτλο «Τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και το δικαίωμα στη ζωή σε ένα ασφαλές περιβάλλον είναι ασυμβίβαστα».
Στο χώρο θα λειτουργούν θεματικοί χώροι για μικρούς και μεγάλους, όπως παιδότοπος, το στέκι του «Κόκκινου Αερόστατου» για παιδιά 9-13 ετών, μαθητικό στέκι, φοιτητικό στέκι καθώς και το βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής.