Ο Αγοραστός “αγκάλιασε” τον Μπέο και εκείνος τον “έθαψε” στη λάσπη 

Την μάχη του δεύτερου γύρου θα δώσουν ο Κώστας Αγοραστός και ο Δημήτρης Κουρέτας, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα αποτελέσματα “μιλούν” από μόνα τους και εξηγούν τα γεγονότα που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Οι πλημμύρες βγαίνουν από το κάδρο, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα σε όλη την Θεσσαλία.

Ο Κώστας Αγοραστός υστερεί στη Μαγνησία, η οποία του στέρησε και την εκλογή από την πρώτη Κυριακή. Όπως φαίνεται, όμως, την σκληρή μάχη απέναντί του δεν έδωσε ο Δημήτρης Κουρέτας, αλλά ο Α. Μπέος. Ο Δημήτρης Κουρέτας διεξήγαγε έναν αξιοπρεπέστατο αγώνα και συνεχίζει στο ίδιο πλαίσιο.

Ο δήμαρχος Βόλου θέλοντας να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για το γεγονός ότι καταστράφηκε δύο φορές η πόλη “έδειχνε” καθημερινά ως “δήμιους” της πόλης τον Κώστα Αγοραστό και την Δωροθέα Κολυνδρίνη, που είχαν την ευθύνη για τους χειμάρρους. “Μιλούσε” στο θυμικό των πολιτών, προκαλούσε την οργή απέναντί τους. Δήλωνε ότι η Κυβέρνηση εμπιστεύεται μόνο εκείνον …τον άνθρωπο δηλαδή που του αφαίρεσαν κάθε αρμοδιότητα και το ταμείο για την ανασυγκρότηση του Βόλου.

Ο Α. Μπέος κατάφερε να πείσει το κοινό του, πως δεν έχει καμία ευθύνη ο ίδιος, ενώ ο Κώστας Αγοραστός με την Δωροθέα Κολυνδρίνη δεν έδιναν απαντήσεις. Κινήθηκαν με “χαμηλά φώτα πορείας” αφήνοντας μόνο αιχμές εναντίον του και δείχνοντας πως είναι “ομάδα”. Στην ομάδα, όμως, που του άφησαν το περιθώριο να υποδύεται τον “αρχηγό” χωρίς να μιλούν για τις τεράστιες ευθύνες του, τους επιφύλαξε τον “πάγκο”.

Η τακτική αποδείχθηκε λανθασμένη, όταν μάλιστα ο Κώστας Αγοραστός είχε να αντιμετωπίσει και τον “εσωκομματικό εμφύλιο”, έχοντας απέναντί του το ψηφοδέλτιο της κ. Ελευθερίας Τζανακούλη που στη χερσαία Μαγνησία κατέγραψε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό, δηλαδή 13,76%.

Το ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού έχασε στη Μαγνησία και ένα μεγάλο κεφάλαιο του προοδευτικού κόσμου, που έδωσε την μεγάλη νίκη στις εκλογές του 2019. Η απόλυτη ταύτιση με τον Αχιλλέα Μπέο την τετραετία που λήγει, έστρεψε πολίτες του κεντροαριστερού χώρου που του έδωσαν την νίκη το 2019, στην εναλλακτική που δεν υπήρχε τις προηγούμενες τετραετίες.

Ο Κώστας Αγοραστός περιχαρακώθηκε στη ΝΔ, σφιχταγκαλιάστηκε με ο,τι πιο ακραίο έχει να επιδείξει η ελληνική σκηνή, δηλαδή τον δήμαρχο του Βόλου. Το κύμα δυσαρέσκειας δεν αφορούσε την επιβεβλημένη συνεργασία, αλλά την ταύτιση. Ο Κώστας Αγοραστός προκαλούσε καθημερινά τους πολίτες του κεντρώου χώρου, που με την ψήφο τους απογείωναν τα εκλογικά του ποσοστά, στο παρελθόν.

Έδειχνε κάθε μέρα ότι η σχέση του με τον Α. Μπέο είχε ξεπεράσει τα στενά όρια της πολιτικής συνεργασίας.

Ο Κώστας Αγοραστός αποθέωνε τον Μπέο, αλλά ταυτόχρονα μιλούσε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαφορετικότητα, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, την ανοικτή πρόσβαση στην πληροφορία και για μια παράταξη που ο πυρήνας της πολιτικής της υπηρετεί την ανάγκη να ξεκινούν οι άνθρωποι με ίσες ευκαιρίες τη ζωή τους. Ο ακροατής- ψηφοφόρος του προοδευτικού χώρου μοιραία αισθανόταν πως τον κοροϊδεύει ανοιχτά.

Η επόμενη Κυριακή για την Θεσσαλία έχει απέναντι δύο “μονομάχους”. Ο ένας ανήκει στον κεντρώο προοδευτικό χώρο και στηρίζεται από αυτόν και ο άλλος θα προσπαθήσει να τον διεμβολίσει ξεκινώντας από το “μηδέν”, για να κερδίσει την παρτίδα. Ταυτόχρονα και οι δύο θελήσουν να προσεταιριστούν τις ψήφους της κ. Τζανακούλη, που εκφράζει ψηφοφόρους από τον χώρο της ΝΔ και πέρα από αυτόν. Ο Κώστας Αγοραστός θεωρεί ότι αυτές τις ψήφους τις έχει στο “τσεπάκι” του , αλλά οι “εμφύλιοι” είναι η σκληρότεροι και αυτό δεν πρέπει να του διαφεύγει.

Οι δυο “μονομάχοι” θα πρέπει να μιλήσουν με ειλικρίνεια και χωρίς τακτικισμούς στους πολίτες. Οι συμφωνίες και οι συνεργασίες να γίνουν στο φως της ημέρας και να αποφασίσουν οι πολίτες ανοιχτά, καθαρά και με διαφάνεια, για το μέλλον της Θεσσαλίας.

Κατερίνα Τασσοπούλου