Βόλος: Ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα στα δημοτικά συμβούλια

Ο πανεπιστημιακός και ακτιβιστής Μάρκος Βαξεβανόπουλος, δεύτερος σε ψήφους στον συνδυασμό του Νίκου Παπαπέτρου, δηλώνει πως η δημοτική αρχή Μπέου που έλαβε 32.000 ψήφους έπεισε τους πολίτες  ότι είναι καλό να καίει η Lafarge-ΑΓΕΤ σκουπίδια δίπλα στα σπίτια τους,  ότι είναι καλό να κατασκευάσει ο Δήμος Βόλου εργοστάσιο σκουπιδιών για να προμηθεύει την τσιμεντοβιομηχανία για καύση, τους  έπεισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να εγκατασταθεί σε έναν κλειστό και ευαίσθητο κόλπο όπως ο Παγασητικός εξέδρα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG). Επίσης έπεισε ότι δεν είχε ευθύνη όταν τα αντλιοστάσια δεν είχαν νερό στις φωτιές του Βόλου, ότι δεν είχε καμία ευθύνη στις πλημμύρες της πόλης ότι το ακατάλληλο νερό είναι πόσιμο.
“Μόνο και μόνο η εκροή ανεπεξέργαστων λυμάτων στον Παγασητικό Κόλπο από τον Βιολογικό Καθαρισμό θα έπρεπε να είναι λόγος καθαίρεσης μίας δημοτικής αρχής σε μία πολιτισμένη κοινωνία. Οι πολίτες έκλεισαν τα μάτια στον Χ.Α.Δ.Α. που έχει διαρραγεί και υπάρχει πρόβλημα επιρρύπανσης των υδάτων από τα στραγγίδια των απορριμμάτων. Έγγραφο του 2018 προειδοποιούσε τον Δήμαρχο. Η ανυπαρξία αντιπλημμυρικού και αντιπυρικού σχεδιασμού κρύφτηκε πίσω από καλοπαιγμένους θεατρινισμούς. Πόσοι και πόσες αλήθεια γνωρίζετε από τους ψηφοφόρους του ότι δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο υδρονομίας και αντιπλημμυρικής προστασίας στο Πήλιο από το 2014; Για τους σοβάδες που πέφτουν από τις οροφές των σχολείων ενδιαφέρθηκε κανείς; Τι θα γίνει αν ενεργοποιηθεί το μεγάλο ρήγμα Αλμυρού-Αγχιάλου; Νομίζετε ότι ο Δήμος Βόλου έχει προετοιμαστεί; Τότε δεν θα φταίει η Δημοτική Αρχή. Θα φταίτε εσείς”, δηλώνει ο κ. Βαξεβανόπουλος και τονίζει ότι η συμμετοχή μελών της Χρυσής Αυγής στο ψηφοδέλτιό του τα λέει όλα.

“Φοβάμαι για την σωματική μου ακεραιότητα. Ολη η ευθύνη στην αστυνομία” 

Ο κ. Βαξεβανόπουλος έχει μηνυθεί και καθυβριστεί πολλές φορές από τον Αχ. Μπέος.  “Με έχει  καθυβρίσει σκαιότατα με αποτέλεσμα να έχω 7 δικαστήρια μαζί του. Και φυσικά πάντα με αντιμηνύσεις από τον Δήμαρχο, όπου σε όλες αθωώθηκα πανηγυρικά. Για τον Δήμαρχο όμως δεν υπήρχε η αθώωση, αλλά η παραγραφή των αδικημάτων. Έτσι, στις ποινικές υποθέσεις εναντίον του τα αδικήματα παραγράφτηκαν και μόνο σε αγωγή που είχα καταθέσει καταδικάστηκε και μου οφείλει 2.000 ευρώ (το οποίο ποσό βέβαια δεν μου αποδίδει). Για όλα αυτά έχω ξοδέψει πάνω από 6.000 ευρώ και πολύτιμο χρόνο. Είναι αυτό δικαιοσύνη; Αυτό σκεφτείτε το όλοι εσείς που άκριτα καταδικάσατε τον νεαρό στην Άλλη Μεριά, που αν και θύμα, του ζήτησε συγγνώμη. Απευθύνομαι στους δικαστές και τους εισαγγελείς αυτής της χώρας και ρωτώ. Είναι αυτή πραγματική δικαιοσύνη; Τι κάνει κάποιος που δεν έχει χρήματα; Πως μας προστατεύει ο νόμος;”.

Ο κ. Βαξεβανόπουλος ευχαριστεί τον Νίκο Παπαπέτρο που συγκρότησε μια μεγάλη Συμμαχία αλλά δηλώνει πως δεν έχει  αποφασίσει για το αν θα συμμετέχει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Νιώθω ότι υπάρχει κίνδυνος για την  σωματική μου ακεραιότητα. Είμαι βέβαια σε πολύ δύσκολη θέση, διότι δεν μπορώ να αγνοήσω τους εκατοντάδες ψηφοφόρους που με τίμησαν. Δεν μπορώ να αγνοήσω τον συμπολίτη μου που ταξίδεψε από το Διδυμότειχο για να με ψηφίσει. Δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια μου στην κυρία που έκλαιγε χθες στην αγκαλιά μου και μου έλεγε μην φύγεις. Από την άλλη όμως πρέπει να διασφαλίσω την προσωπική μου ασφάλεια και την προστασία της οικογένειάς μου. Ζητώ από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας κ. Μητσοτάκη, εκπροσωπώντας την Εκτελεστική εξουσία και τις Δικαστικές αρχές της χώρας μας να εξασφαλίσουν και να προστατέψουν τις Δημοκρατικές Αρχές σε αυτήν την πόλη. Αν το αφήσουμε ο Βόλος θα μετατραπεί σε μία ιδιότυπη Βαϊμάρη. Και στη Βαϊμάρη ο λαός είχε μιλήσει…”