Ψήφος εμπιστοσύνης στον Δημήτρη Κουρέτα την Κυριακή

Της Χρυσούλας Τσαγανού
Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου

Έκπληκτη, άφωνη και παγωμένη παρακολούθησε η κοινωνία του Βόλου τις δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, με ξεκάθαρη παρέμβασή του στις  εκλογές της Κυριακής 15-10-2023 υπέρ του Κ. Αγοραστού και κατά της Πρωτοβουλίας του καθηγητή και υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Αχιλλέας Μπέος ισχυρίστηκε ότι μόνο η εκλογή Αγοραστού θα διασφαλίσει τις εκκρεμότητες και τα έργα εν εξελίξει στο Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή και ότι το συμφέρον των Βολιωτών είναι ξεκάθαρα να στηρίξουν στις εκλογές τον Κ. Αγοραστό.

Υπερθεμάτισε μάλιστα λέγοντας ότι οποιαδήποτε άλλη εκλογή θα θέσει σε κίνδυνο τα έργα σε εξέλιξη και θα δημιουργήσει πρόβλημα στη συνεργασία της δημοτικής αρχής με τη διαχειριστική αρχή και το ΕΣΠΑ.

Απαντάμε ξεκάθαρα με δυνατή φωνή στους πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας ότι η υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ γίνεται βάσει συγκεκριμένης νομοθεσίας που ισχύει τόσο σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης, όσο και σε εθνικό επίπεδο. 

Εμείς, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης ΚΟΥΡΕΤΑΣ θα είμαστε οι εγγυητές που θα διασφαλίσουν με διαφάνεια, συνέπεια και αποτελεσματικότητα τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του προγράμματος, χωρίς διακρίσεις, χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Η συνέχιση των έργων είναι δεδομένη και βέβαιη και η διαχειριστική αρχή είναι υπηρεσία που διασφαλίζει τη συνέχεια της διοίκησης, βασική αρχή ενός δημοκρατικού και ευνομούμενου κράτους.

Εμείς, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με τον Δημήτρη ΚΟΥΡΕΤΑ ως νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ερχόμαστε με τις γνώσεις και την εμπειρία μας, αλλά προπάντων με τη θέλησή μας να εργαστούμε προς το σκοπό της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης και της προόδου των πολιτών της Θεσσαλίας στο σύνολό τους.

Αναρωτιέται και εύλογα,  ο πολίτης του Βόλου, της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας.

Τι έγινε, τι συνέβη και ενώ μόλις πριν μια εβδομάδα ο Α. Μπέος κατηγορούσε ευθέως τον Κ. Αγοραστό για το θυρόφραγμα της Κάρλας που άνοιξε και την καταστροφή του Παγασητικού, για τα ποτάμια που δεν καθάρισαν κι έπνιξαν τον Βόλο, ζητώντας μάλιστα να τα αναλάβει ο ίδιος και άλλα πολλά. Τι άλλαξε λοιπόν;

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που απροκάλυπτα ο Α. Μπέος στήριξε τον Αγοραστό, οι στιγμές είναι ιστορικές και κρίσιμες.

Η ευθύνη της καθεμιάς και του καθενός μας τεράστιες και πρέπει να τις αναλάβουμε πηγαίνοντας την Κυριακή στην κάλπη και ψηφίζοντας Πρωτοβουλία και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας τον Δημήτρη Κουρέτα.

Δεν υπάρχουν δικοί μας και οι άλλοι, είμαστε όλοι μαζί, είμαστε μαζί για να πετύχουμε. Δεν υπάρχουν περιθώρια για διχασμούς στη θεσσαλική κοινωνία. Είμαστε οι Θεσσαλοί πολίτες και ο καθένας από μας πρέπει να νιώσει ότι όλα γίνονται πρώτα για να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες, και στη συνέχεια να αποκατασταθούν με τον καλύτερο τρόπο, όσα καταστράφηκαν και να αρχίσει να ξαναλειτουργεί η ζωή στη Θεσσαλία. Να γίνει επανεκκίνηση όλων των δραστηριοτήτων, με πρόγραμμα, στρατηγικούς στόχους και προπάντων διαφάνεια και συμμετοχή όλων.

Όσο κι αν ο απερχόμενος Περιφερειάρχης οικειοποιήθηκε το ΕΣΠΑ, θεωρώντας το τσιφλίκι του, η αλήθεια είναι ότι το ΕΣΠΑ (Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης 2021-2027) είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο ανάπτυξης που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στήριξη ποσού 20,9 δις ευρώ ενωσιακής  και  5,3 δις ευρώ εθνικής συνεισφοράς και δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός.

Επομένως, υπάρχει η εγγύηση της συνέχισής του τόσο από την Ευρωπαϊκή, όσο και από την κρατική πλευρά. Όσον αφορά τους περίεργους και ύποπτους και ελεγκτέους από κάθε πλευρά ισχυρισμούς του ότι οποιαδήποτε άλλη εκλογή θα θέσει σε κίνδυνο τα έργα και τη συνεργασία δήμου-περιφέρειας, αυτά απηχούν προσωπικές και μόνο απόψεις του που δε στηρίζονται στην πραγματικότητα,

Καταγγέλουμε στους πολίτες του Βόλου, της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας τις παραπάνω δηλώσεις που παραπλανούν την κοινή γνώμη και συνιστούν ακραία κινδυνολογία στο όριο της εκτροπής της δημοκρατίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλίας να έλθουν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις κάλπες να ψηφίσουν Δημήτρη Κουρέτα για Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να ψηφίσουν την Πρωτοβουλία.

Αποτελεί ιστορική ευθύνη των πολιτών η συμμετοχή τους στις κάλπες στην πιο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του τόπου μας. Η αποχή είναι συνενοχή. Η τιμωρία των υπευθύνων της καταστροφής  έχει ονοματεπώνυμο, έχει ταυτότητα: είναι η ψήφος στην Πρωτοβουλία και στον Δημήτρη Κουρέτα!  ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ  ΠΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 Την Κυριακή όλοι στις κάλπες! Κανείς να μη λείψει από την απόφαση για το δικό του μέλλον, το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του τόπου μας!