“Αφαντες” οι αναλύσεις του νερού στον Βόλο

Ατελείωτες συζητήσεις για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού στον Βόλο, μετά τις πλημμύρες  και μεγάλη συζήτηση άνοιξε γιατί η εικαστικός και καθηγήτρια κ. Φαίη Τζανετουλάκου προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB που αφορούσε την δειγματοληψία, που η ίδια έκανε στην βρύση του σπιτιού της. Η δειγματοληψία έγινε από πιστοποιημένο εργαστήριο και εκδόθηκαν αποτελέσματα …. απογοητευτικά σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στην ανάρτηση της κ. Τζανετουλάκου.

Η κ. Τζανετουλάκου για τον δήμαρχο Βόλου έγινε στόχος. Tην διέσυρε γιατι δυσφημεί την πόλη του (!) οταν η Δημοτική Επιχείρηση  Ύδρευσης (και αυτή δική του είναι) δεν δίνει  στην δημοσιότητα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού, όπως ορίζει ο Νόμος. Το νερό είναι πόσιμο σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, γι’ αυτό και αναρωτιόμαστε προς τι η συστηματική αποφυγή κατάθεσης στοιχείων στην επίσημη σελίδα της ΔΕΥΑΜΒ.

Αντί μετρήσεων λοιπόν ο Αχιλλέας Μπέος απαντά με ύβρεις .

Το 2023  που ο κάθε πολίτης μετρά το ζάχαρό του και την χοληστερίνη μόνος του με ένα μηχανάκι των 15 ευρώ και  ο κάθε άνθρωπος βλέπει στο κινητό του τα επίπεδα ποιότητας του αέρα που αναπνέει με ένα δωρέαν app, ο δήμαρχος της πόλης “απαγορεύει” στους πολίτες να ενημερώνονται και να ενημερώνουν, λες και βρισκόμαστε στη Βόρειο Κορέα.

Από κοντά και δίπλα στον Αχιλλέα Μπέο, και οι επαγγελματίες  στην εστίαση και τον τουρισμό.

Οι ίδιοι, θα είχαν μια επιπλέον πιστοποίηση στα χέρια τους, για να δίνουν απαντήσεις σε δύσπιστους πελάτες και tour operator, εάν η ΔΕΥΑΜΒ έδινε στην δημοσιότητα τις μετρήσεις του νερού. Οχι, γιατί το νερό μπορεί να μην είναι πόσιμο- άλλωστε επαναλαμβάνουμε πως  αυτό το πιστοποιεί το Υπουργείο- αλλά γιατί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, όπως η υπεραύξηση των χλωριόντων, μπορεί να είναι επιβαρυντικά για την υγεία παιδιών ή ανθρώπων που έχουν προβλήματα υγείας. Δεν έχουν δικαίωμα οι χρήστες να γνωρίζουν τι καταναλώνουν; Και δικαίωμα έχουν και κυρίως έχουν υποχρέωση όσοι έχουν την ευθύνη της διανομής του νερού από τον Νόμο, να ενημερώνουν.

Εχει απαίτηση ο κάθε πολίτης να προφυλάσσεται εφόσον επίσημα η ΔΕΥΑΜΒ έπαψε να ενημερώνει από τον Αύγουστο και υποχρέωση δεν έχουν μονο οι δημοσιογράφοι να απαιτούν απαντήσεις για λογαριασμό των πολιτών , αλλά οι ίδιοι οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και της εστίασης.

Για ενημέρωση πάντως του κ. Μπέου που υποστηρίζει δημοσίως το αντίθετο, παραθέτουμε το λινκ της ΔΕΥΑΜΒ η οποία δεν αναρτά μετρήσεις από τον Αύγουστο και μετά. Μπορούν ελεύθερα και οι “αγιογράφοι” του να ενημερωθούν, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ.

https://deyamv.gr/