Ημερίδα στην Πορταριά από την πρώτη πιστοποιημένη αγροτουριστική φάρμα στη Θεσσαλία

Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Δημιουργία επαγγελματικού προφίλ για την βιωσιμότητα των αγροτικών περιοχών μέσω της εκπαίδευσης και της προώθησης της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου στην Πορταριά Πηλίου το Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής φάρμας στη Θεσσαλία Karaiskos Agrotourism Farm από το Υπουργείο Τουρισμού (Δ/νση: 2km επαρχιακής οδού Πορταριάς – Ζαγοράς).

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα πρόοδος του καινοτόμου Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ «Gastro-Guide project», η μελλοντική του εξέλιξη και συζητήθηκε ο τρόπος αξιοποίησης του από την τοπική κοινωνία με σκοπό την αναγέννηση των αγροτικών περιοχών της Θεσσαλίας.
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και τοποθετήθηκαν ο Υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο νεοεκλεγέντας Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας, η Αντιδημάρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου κα. Μποντού Τοκαλή Γεωργία, οι νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι κα. Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, κ. Γιάννης Αναστασίου, κα. Χρύσα Τσαγανου, κ. Φώτης Λαμπρινίδης, η πρώην Υφυπουργός κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρώην Δήμαρχος Πορταριάς κ. Βασίλειος Κοντορίζος, ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Σαρούκος, η Διευθύντρια της Αναπτυξιακής Πηλίου Α.Ε. κα Κοντογεωργίου Κατερίνα.
Την ημερίδα επίσης χαιρέτισαν με γραπτό τους κείμενο η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα. Ζέτα Μακρή και οι Βουλευτές Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, και κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες
https://gastro-guide.eu/