Μαγιορκίνης: Έχουμε υπερτριπλασιασμό των ασθενών με κορωνοϊό – Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία 

Στους λόγους της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ Μαγιορκίνης τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «έχουμε πάνω από 1.500 ασθενείς στα νοσοκομεία, είναι υπερτριπλασιασμός του αριθμού των ασθενών από άλλες χρονικές περιόδους, είμαστε πολύ καλύτερα βέβαια σε σχέση βέβαια με τις εποχές που είχαμε την πανδημία. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία και θα έχουμε αρκετούς θανάτους αλλά δεν είμαστε σε σημείο που χρειάζονται μέτρα οριζόντιας φύσης».

Αναφέρθηκε ακόμη στο «εκρηκτικό» κοκτέιλ κορωνοϊού και γρίπης αλλά και στο πόσο απαραίτητος είναι ο εμβολιασμός και η χρήση της μάσκας.

«Η μάσκα είναι ένα εργαλείο σε αυτήν την περίοδο που χρησιμοποιείται κατά προσωπική άποψη. Πρέπει να την φοράνε όλοι οι ευάλωτοι και ευπαθείς αλλά και όποιος δεν αισθάνεται καλά ή έχει περάσει πρόσφατα κορωνοϊό», είπε.

Μαγιορκίνης: Ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να φύγει
«Ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να φύγει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του με βάση και τον εμβολιασμό» τόνισε.

Ερωτηθείς για το πότε θα κοπάσει η εξάπλωση του κορωνοϊού είπε: «Αυτή τη στιγμή πάμε για την αποκορύφωση. Δεν θα είναι χειρότερα τον Φεβρουάριο γιατί θα έχει έρθει η ανοσία, δυστυχώς όχι λόγω του εμβολιασμού αλλά λόγω της νόσησης του πληθυσμού», συμπλήρωσε ο κ Μαγιορκίνης.
Πηγή: iefimerida.gr