Εξεταστική για τα Τέμπη: Αρνείται να υπογράψει την κατάθεσή του ο Ceo της Hellenic Train

Την άρνησή του να υπογράψει την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», επικαλούμενος την ποιότητα της διερμηνείας, γνωστοποίησε με επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο.

Όπως ανέφερε στο κλείσιμο της συνεδρίασης (13/02) ο πρόεδρος της επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος, «τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους του κ. Καποτόρτο, δυσχεραίνουν ξεκάθαρα το έργο της επιτροπής μας και ενδεχομένως υποκρύπτουν κάποιου είδους σκοπιμότητα, ενδεχομένως να λειτουργούν και παρελκυστικά».

Μετά, δε, από σχετική πρότασή του, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τους δύο διερμηνείς, που ανέλαβαν την μετάφραση, να υπογράψουν τα σχετικά πρακτικά, και αν χρειαστεί να ξανακούσουν το ηχητικό υλικό των εν λόγω συνεδριάσεων.

Στην εισαγγελία για ψευδορκία η κατάθεση Καποτόρτο
Ο Μαουρίτσιο Καποτόρτο είχε καταθέσει στις 30 Ιανουαρίου προκαλώντας έντονες αντιδράσεις με την εξεταστική επιτροπή της Βουλής να αποφασίζει τότε τη διαβίβαση της κατάθεσης του κ. Καποτόρτο στην Eισαγγελία Eφετών Λάρισας, που διενεργεί την ανάκριση για το δυστύχημα στα Τέμπη, για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Ceo της Hellenic Train δεν είπε μία συγνώμη στα θύματα ενώ παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζε για τα ιατρικά προβλήματα των μηχανοδηγών της εταιρείας του.

«Εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική για τη Βουλή και τα θύματα» χαρακτήρισε την κατάθεση του κ. Καποτόρτο ο βουλευτής της ΝΔ, Λ. Τσαβδαρίδης, σημειώνοντας ότι o CEO της Hellenic Train δεν ζήτησε συγγνώμη, ενώ απέδωσε το δυστύχημα μόνο στον σταθμάρχη, αρνούμενος να αναφερθεί σε λάθη των μηχανοδηγών και στην ευθύνη της εταιρείας του.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του προσπάθησε να αποδώσει όλη την ευθύνη για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη στον μοιραίο σταθμάρχη.

Μεταξύ άλλων, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη, ο κ. Καποτόρτο ισχυρίστηκε ότι η Hellenic Train δεν φέρει ευθύνη για το δυστύχημα – παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο δυστυχήματος.

Ο CEO της Hellenic Train υποστήριξε επίσης ότι οι όποιοι εκτροχιασμοί και αποκλίσεις τρένων οφείλονται σε ευθύνη του ιδιοκτήτη της υποδομής, δηλαδή του ΟΣΕ.

«Οι όποιοι εκτροχιασμοί και αποκλίσεις τρένων που έχουν σημειωθεί οφείλονται σε ευθύνη του ιδιοκτήτη της υποδομής, δηλαδή του ΟΣΕ» είπε χαρακτηριστικά.