Αγρότες, πλήθος κόσμου και κόμματα στο μεγάλο συλλαλητήριο – Live οι εξελίξεις

Η μεγάλη ημέρα για το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα έφτασε.

Μετά τα απανωτά «όχι» που εισέπραξαν οι αγρότες από την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας για το  συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί στο Σύνταγμα για τις 18:30.

Οι αγρότες θα έχουν στο πλευρό τους σωματεία, εργαζόμενους και φοιτητές που στηρίζουν τον αγώνα τους.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ξεκινήσει σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι και θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στην Αθήνα αναμένεται τριψήφιος αριθμός τρακτέρ (εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 150 με 180 τρακτέρ).

Δείτε live τις εξελίξεις

18:50 Πάνω από 200 τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας

Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο κύριος όγκος των αγροτών, που έχουν συρρεύσει στην πρωτεύουσα απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, διεκδικώντας τα αιτήματά τους.

Οι Έλληνες αγρότες, μετά από περίπου ένα μήνα στα μπλόκα, όπως και οι συνάδελφοί τους σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επέλεξαν να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας.

Συνολικά τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που έφτασαν στην Αθήνα ξεπερνούν τα 200.

Μπροστά από το Κοινοβούλιο, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας εκτός από τρακτέρ είναι γεμάτη και από κόσμο, αφού στους διαδηλωτές έχουν προστεθεί ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες, τους οποίους υποδέχτηκαν με το σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά ενωμένοι μια γροθιά».

18:40 Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα

«Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες». Με το εμβληματικό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη να ακούγεται από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα, έχει ξεκινήσει το αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή.

Το in βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

18:35 Κασσελάκης: «Να μη δουν οι αγρότες τη γη τους να πηγαίνει στη ρευστοποίηση»

«Οι αγρότες αγκομαχούν για να επιβιώσουν. Οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν. Υπάρχει ένα καρτέλ στη μέση, μεσάζοντες και ολιγοπώλια. Να επέμβει το κράτος άμεσα. Να μην υπάρχει αυτή η κοροϊδία. Να καταργηθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο μόνιμα. Να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Επιτέλους να γίνει μια ρύθμιση οφειλών ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μη δουν τη γη τους να πηγαίνει στη ρευστοποίηση. Απλά πράγματα να γίνουν άμεσα» ήταν η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη από το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

in.gr