Πληροφορίες για παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου – Σενάριο να πάει ο Κασσελάκης στην Ευρωβουλή

Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες που θέλουν τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλο να παραιτείται, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις ακόμη και μέσα στην ημέρα. Πρώτη επιλαχούσα για να τον αντικαταστήσει, είναι η Πόπη Τσαπανίδου.

Αν η κ. Τσαπανίδου επιλέξει να μπει στη Βουλή, τότε κλείνει ο δρόμος προς τη Βουλή για τον Στέφανο Κασσελάκη. Σημειώνεται ότι η Ζωρζέττα Λάλη έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την έδρα της σε περίπτωση που οι υπόλοιποι επιλαχόντες που βρίσκονται σε θέσεις πάνω από εκείνη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας πράξουν κάτι τέτοιο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε τοποθετώντας με στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εάν έρθει η σειρά μου, θα τιμήσω την απόφασή του από τη θέση του μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου» απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη, όταν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

“Προαναγγελία” παραίτησης
Πριν από μερικές ημέρες σε συνέντευξή του στο ATTICA TV ο Όθων Ηλιόπουλος είχε απαντήσει στα «περί παραίτησής του» και είχε πει τα εξής:

«Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. Ένα πράγμα έχω να δηλώσω ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι ακόμη και αν με είχαν πιέσει εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό».

Ο κ. Ηλιόπουλος διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας». Αναφέρθηκε ωστόσο στον μεγάλο όγκο δουλειάς που έχει επωμισθεί, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: «Το σύστημά μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους απόδημους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω, τι αφήνω και όσο περνάει ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιο τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σενάριο να πάει στην Ευρωβουλή ο Κασσελάκης
Σύμφωνα με το OPEN εφόσον κλείσει ο δρόμος για τον Στέφανο Κασσελάκη προς τη Βουλή, μελετάται το σενάριο στην Κουμουνδούρου να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση αυτή έχει πέσει στο τραπέζι και συζητείται στην Κουμουνδούρου. Μια τέτοια εκδοχή θα έδινε και μια ισχυρή αναβάπτιση για τον κ. Κασσελάκη.

enikos.gr