Οταν αναρμόδιοι μιλούν για το αεροδρόμιο και οι υπεύθυνοι μετρούν τα “ψιλά” τους

Το Αεροδρόμιο επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλμυρού και είχε συνάντηση με τον αερολιμενάρχη κ. Ευσταθίου. Ο αερολιμενάρχης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αλμυρού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη και σημείωσε “πως αυτή αποτελεί μια καλή αρχή συνεργασίας, καθώς έως τώρα δεν είχε επιδειχθεί ανάλογο ενδιαφέρον από την πλευρά του Δήμου, παρά το γεγονός ότι το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας ανήκει χωροταξικά στον Δήμο Αλμυρού και εξυπηρετείται από τις Υπηρεσίες του”. Το σχόλιο ξεκάθαρα πολιτικό από τον αερολιμενάρχη, ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος και έχει αποκλειστικά και μόνο την ευθύνη σωστής λειτουργίας της υποδομής… αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται.

Ο αερολιμενάρχης κ. Ευσταθίου, ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Επιτροπής που ξεναγήθηκαν “πως ξεκινά μια ευνοϊκή περίοδος για το Αεροδρόμιο και την ευρύτερη περιοχή”. Αιφνιδίασε ευχάριστα η δήλωσή του. Δύο εβδομάδες τώρα όλοι μιλούν για το αεροδρόμιο και το πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το 2024, πως δεν πρέπει να χαθεί το 2025, πως πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση για να υπάρξει συνδιαφήμιση στις αεροπορικές, που όχι μόνο δεν έχουν κλειστεί πτήσεις αλλά μειώνονται  όπως συμβαίνει με την Condor, ενώ  γι΄αυτό το τελευταίο θέμα προγραμματίζεται σύσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας την Τρίτη με τους δήμους, που αρνούνται να συνεισφέρουν έστω και με 5000 ευρώ για το αεροδρόμιο . Οταν όλοι λοιπόν ανησυχούν για το “βύθισμα” του αεροδρομίου ο αερολιμενάρχης κάνει δηλώσεις για την ευνοϊκή περίοδο που ξεκινά … με πτήσεις που μειώνονται αντί να αυξάνονται. Ισως βέβαια να ξέρει κάτι παραπάνω και να το κρατά μυστικό από όλους, αλλά το βρίσκουμε ακραίο ως σενάριο. Επιμύθιο: Για το ζήτημα του αεροδρομίου υπάρχει πολυφωνία από σχετικούς αλλά και πολλούς άσχετους και αναρμόδιους. Για πολλά χρόνια λέγονται πολλά , ψηφοθήρες υπόσχονται περισσότερα, αλλά κανείς δεν έδωσε ούτε 1000 ευρώ για να “κατέβουν” αεροπλάνα και να είναι η υποδομή βιώσιμη. Το αεροδρόμιο αφέθηκε ως βαρίδι στην τύχη του και για να μην είμαστε αφοριστικοί, ουσιαστικά μόνο το Επιμελητήριο προσπάθησε να το αναπτύξει. Ο δήμος Βόλου δήλωσε και επίσημα πως είναι αδιάφορος, η περιφέρεια σταμάτησε την συνδιαφήμιση στις αεροπορικές, οι υπόλοιποι δήμοι δεν έδωσαν ούτε μισό ευρώ, ο Χρήστος Τριαντόπουλος προωθεί την εξέλιξη της υποδομής σε Gargo και οι τουριστικές περιοχές της Θεσσαλίας, που μόνο κέρδος ειχαν να αποκομίσουν από το αεροδρόμιο “έστριψαν δια του αρραβώνος”. Αυτή είναι η εικόνα υπολειτουργίας μια υποδομής εξαιρετικής , που δεν θέλουν ούτε ιδιώτες να “χτυπήσουν” για να την αναπτύξουν.

Κατά τα λοιπά, η  αντιπροσωπεία του Δήμου Αλμυρού που έκανε εκπαιδευτική εκδρομή στο αεροδρόμιο και με πολύ θετικό μάτι βλέπει να μετατραπεί αυτό και σε Gargo  ανακοίνωσε πως θα αναλάβει  στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις το αμέσως προσεχες διάστημα. Μας αφήνει βάσιμα να φανταστούμε πως θα υπάρξει οικονομική συμβολή για να “κατέβουν” πτήσεις γιατί αεροδρόμιο χωρίς πτήσεις απλά δεν είναι αεροδρόμιο. Ειδάλλως δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλες στοχευμένες δράσεις…