Τέμπη: Ο Λαμπρόπουλος”καρφώνει” τον Τερεζάκη του ΟΣΕ ότι αφαίρεσε τις ηχογραφημένες συνομιλίες σταθμάρχη- μηχανοδηγών

Συνέχεια δίνει η αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας το Βήμα στην υπόθεση “μονταζιέρα στα Τέμπη”, στην αποκάλυψη δηλαδή ότι οι ηχογραφημένες συνομιλίες του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό της μοιραίας αμαξοστοιχίας ήταν μονταρισμένες μαζί με άλλες φωνές, όπως ενός δεύτερου μηχανοδηγού και εντός εργοδηγού.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ήδη από τις πρώτες ημέρες του τραγικού δυστυχήματος ήταν σαφές- και είχε επισημανθεί από τους δημοσιογράφους και από τους συνδικαλιστές του ΟΣΕ- ότι οι φωνές που ακούγονται στα βίντεο είναι περισσότερες, αλλά το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου έδωσε νέα διάσταση στην υπόθεση, αφού υποστήριξε ότι το μοντάζ δεν έγινε τυχαία, αλλά ήταν προϊόν κυβερνητικής μεθόδευσης για να ενισχυθεί η θεωρία του ανθρώπινου λάθους.

 

Να σημειωθεί επίσης ότι το υλικό που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη είναι αμοντάριστο και δεν υπάρχει θέμα παρέμβασης.

Ποιος διέρρευσε το υλικό στους δημοσιογράφους;

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος σήμερα επανέρχεται και αναζητεί ποιος μπορεί να είναι πίσω από τη διαρροή του μονταρισμένου υλικού, στα ΜΜΕ. Και χωρίς να τον κατονομάζει, “δείχνει” τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Τερεζάκη.

Στην αρχή του νέου ρεπορτάζ που δημοσιεύει, γράφει για μια περίεργη αντίφαση. Ότι δηλαδή η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι πήρε το ηχογραφημένο υλικό με τις συνομιλίες το διήμερο 2-3 Μαρτίου. Όμως, σημειώνει, αυτό δεν εξηγεί πώς και από ποιους δόθηκαν αυτά τα αρχεία στην δημοσιότητα την 1η Μαρτίου 2021, ενώ η σύγκρουση είχε συμβεί λίγες ώρες νωρίτερα.

Στη συνέχεια αναφέρεται στην αντίφαση των ανακοινώσεων της ΕΛΑΣ με την κατάθεση του κ. Τερεζάκη στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Αφου αυτός είχε σημειώσει ότι “είχε μπει ο ίδιος με αστυνομικό, λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των δύο τραίνων, στο ελεγχόμενο σύστημα καταγραφής του ΟΣΕ κι εκείνος έδωσε εκείνη την ώρα στην ΕΛΑΣ το στικάκι με τις συνομιλίες”. Περιγράφει δηλαδή μια εντελώς διαφορετική διαδικασία και σε διαφορετικό χρόνο από αυτόν που περιγράφει η ΕΛΑΣ.

Και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος θέτει το “αθώο” ερώτημα στη συνέχεια, μήπως το στέλεχος του ΟΣΕ εκείνες τις πρώτες ώρες που εισήλθε στο σύστημα καταγραφών του Οργανισμού, πήρε κι εκείνος αντίγραφο των συνομιλιών… Και για να μην μείνει καμία αμφιβολία τι εννοεί και αν καρφώνει ή όχι τον κ. Τερεζάκη, προσθέτει ότι ο κ Τερεζάκης παρέδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και δική του απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών των σιδηροδρομικών.

Και προσθετει: Πότε και για ποιον λόγο πήρε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ το εν λόγω ηλεκτρονικό αρχείο ώστε να προχωρήσει μετά στην απομαγνητοφώνηση του; Κι αυτό κατά τη στιγμή που την σχετική ευθύνη και δικαίωμα για κατάσχεση, κατοχή κι ανάλυση αυτού του υλικού είχε η ΕΛΑΣ κι οι δικαστικές αρχές που διεξήγαγαν την έρευνα για την τραγωδία. Με επιπρόσθετο ερώτημα αν ο κ Τερεζάκης πήρε αυτό το στικάκι στην είσοδο του στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ λίγες ώρες μετα το δραματικό συμβάν , όπως περιέγραψε στην Βουλή. Με κύριο ζητούμενο αν από αυτή την διαδικασία μπορεί να υπήρξε τελικώς κι η διαρροή του ηχητικού υλικού από την 1η Μαρτίου 2023 . Κάτι που μπορεί να διερευνηθεί από τις δικαστικές αρχές για να δοθούν σαφείς απαντήσεις.

Το δεύτερο καρφί στον κ. Τερεζάκη

Ερχεται όμως και δεύτερο κάρφωμα. Αφού ο Βασίλη Λαμπρόπουλος αποκαλύπτει και κατηγορεί τον κ. Τερεζάκη ότι αν και είχε υποσχεθεί ότι θα ζητήσει δικαστικό έλεγχο για τη διαρροή του υλικού, τελικά το…ξέχασε και δεν έκανε τίποτα.

Όπως σημειώνει ο κ. Τερεζάκης σε συνάντηση με τα Σωματεία των εργαζομένων λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος είχε διατάξει έρευνα για τις διαρροές και είχε ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές. Όμως δεν φαίνεται –σύμφωνα με την έρευνα του “Βήματος”- να υπήρξε έγγραφο αίτημα του προς δικαστικές αρχές, ούτε και είχαν γίνει συγκροτημένες κινήσεις από τον ίδιο ή κι από άλλα στελέχη του ΟΣΕ ώστε να εξετασθεί από δικαστικό λειτουργό πως αυτά τα ηλεκτρονικά αρχεία διέρρευσαν από το σύστημα καταγραφών περιορισμένης πρόσβασης.

ethnos.gr