Τέμπη: Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας έστειλε η Εισαγγελία την ποινική δίωξη δύο γιατρών του Βόλου

Την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη της Εισαγγελίας του Βόλου εις βάρος δύο γιατρών του Νοσοκομείου που αποδείχθηκε πως εμπλέκονται στην άδεια του του επιθεωρητή του ΟΣΕ λίγες ώρες μετά την τραγωδία των Τεμπών, έλαβε εγγράφως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, για να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες. Ο Εισαγγελέας κοινοποίησε την ποινική δίωξη και στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, αλλά και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Το Νοσοκομείο Βόλου που έγινε αποδέκτης του εγγράφου απάντησε πως έχει διενεργήσει ΕΔΕ, της οποίας το αποτέλεσμα δεν αμφισβητήθηκε από κανένα διοικητικό όργανο.
Η ποινική δίωξη όπως αποκάλυψαν τα gegonota.news ασκήθηκε για τις πράξεις της ψευδούς βεβαίωσης, της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, της ηθικής αυτουργίας στην αμέσως ανωτέρω πράξη και την Δευτέρα οι δυο γιατροί Χαυτούρας και Μανιώτης δικάζονται στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, μαζί με τον Επιθεωρητή του ΟΣΕ στον οποίο δόθηκε η αναρρωτική -ρουσφέτι όταν όλη η χώρα θρηνούσε 57 νεκρούς. Στον επιθεωρητή που κατάρτισε τις βάρδιες του Φεβρουαρίου 2023 – ανάμεσά τους και αυτή τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών- επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σε ένα χρόνο αργία είχε τεθεί ο Νίκος Χαυτούρας που αναμένει την απόφαση του κεντρικού πειθαρχικού συμβουλίου του Υπουργείου Υγείας για την συνέχιση ή όχι της παραμονής του στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου επέστρεψε πριν λίγες ημέρες. Ο Νίκος Χαυτούρας θα εκπροσωπηθεί στο δικαστήριο από τον δικηγόρο Γιώργο Σινέλη, ο κ.Μανιώτης από τον δικηγόρο κ. Α. Κατσακιώρη και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ κ. Νικολάου εκπροσωπείται από τους κ.κ. Ευθυμίου και Σοφό.