Σεμινάριο ενημέρωσης για την άνοια στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα

Για τον μήνα Μάρτιο, το Πρόγραμμα Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (ΕΕΝΑΣΔ), πραγματοποίησε σειρά ενημερώσεων με θέμα «Εκπαίδευση Επαγγελματιών Υγείας» που αφορούσε τους επαγγελματίες υγείας του Σουρλίγκειου Ιδρύματος Καναλίων.
Έπειτα από πρόσκληση του διευθυντή του Ιδρύματος κ Ιωάννη Μόσχου και της κοινωνικής λειτουργού κ Τίνας Βλαχονάτσιου, το σεμινάριο οργανώθηκε σε τρεις δίωρες συναντήσεις στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και αποτέλεσε μία εισαγωγή για να συζητηθούν βασικά θέματα που αφορούν την Άνοια και συγκεκριμένα την νόσο Alzheimer. Οι βασικές θεματικές ενότητες του σεμιναρίου, που αναπτύχθηκαν από τον νευρολόγο της ΕΕΝΑΣΔ κ. Νικόλαο Θάνο, την ψυχολόγο κ. Κωνσταντίνα Αποστολίνα και την κοινωνική λειτουργό κ. Αίγλη Τσιαμασφύρη, ήταν: «Κλινική εικόνα της νόσου Αλστχάιμερ», «Νευρολογικές δοκιμασίες στην Άνοια», «Μη φαρμακευτικές θεραπείες», «Διαταραχές συμπεριφοράς στην Άνοια και διαχείρισή τους», «Κοινωνικά θέματα που αφορούν την Άνοια για ασθενής και φροντιστές» και « Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Διασύνδεσης» .
Η εκπαίδευση των επαγγελματιών θα ολοκληρωθεί με την αποστολή βιβλιογραφίας και υλικού νοητικής ενδυνάμωσης με στόχο την εφαρμογή τους – με την καθοδήγηση των επαγγελματιών του Προγράμματος – στους ωφελούμενος του Ιδρύματος.
Η δράση ολοκληρώθηκε με θετική ανατροφοδότηση των συμμετεχόντων και με ιδέες για την συνέχεια της συνεργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις: Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά 08:00 – 16:00, Τοπάλη 7 – Ιάσονος, Βόλος – 4ος όροφος, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2421102323 ή στο email: [email protected] .