Με 50 μηχανήματα στην χερσαία Μαγνησία και 12 στις Σποράδες η ετοιμότητα της Περιφέρειας

Διασπορά μηχανημάτων σε όλη την Θεσσαλία για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας από την Περιφέρεια. Η επιφυλακή στη Μαγνησία περιλαμβάνει διασπορά 50 μηχανημάτων στο χερσαίο τμήμα και 12 μηχανήματα στις Σποράδες. Τις βραδινές ώρες , αν και στον Βόλο τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν μέχρι αυτή την ώρα με ψιιλάλα, οι πολίτες πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

“Είμαστε σε ετοιμότητα. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι η Θεσσαλία είναι ήδη επιβαρυμένη. Το παρακολουθούμε κι είμαστε επί ποδός. Θα είμαστε σε επιφυλακή μέχρι το φαινόμενο να λήξει», δήλωσε ο κ. Κουρέτας.

«Το σχέδιό μας για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες σε περιοχές της Θεσσαλίας έχει ήδη μπει σε λειτουργία», λέει στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης.

«Στόχος μας είναι να περιορίσουμε τις επιπτώσεις και όχι να αντιμετωπίσουμε οριστικά το φαινόμενο διότι δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την φύση» προσθέτει.

Ο Στρατηγός που συμπληρώνει περίπου 7 μήνες από τότε που ανέλαβε το δύσκολο έργο του συντονισμού της Πολιτικής Προστασίας σε μια δύσκολη περιοχή με ανοιχτές ακόμα τις πληγές από την κακοκαιρία «Daniel», κάνει σαφές πως «οι προετοιμασίες που έχουν γίνει στοχεύουν περισσότερο στα προβληματικά σημεία τα οποία έχουν χαρτογραφηθεί από τις υπηρεσίες έτσι ώστε να μπορούμε να παρεμβαίνουμε άμεσα πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη».

«Στα σημεία αυτά, όπως ρέματα, ποτάμια και γέφυρες και σε αυτές τις προβληματικές περιοχές βρίσκονται ήδη συνεργεία της Περιφέρειας αλλά και συνεργεία ιδιωτών, καθώς και προσωπικό έτσι ώστε να έχουμε άμεση ενημέρωση για το τι συμβαίνει και αναλόγως να παρεμβαίνουμε. Επίσης έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους στις περιοχές αυτές πως ενδέχεται να χρειαστεί να μετακινηθούν», προσθέτει.

Εξηγώντας αναλυτικά το σχέδιο για την θωράκιση της Θεσσαλίας, ο Στρατηγός μέσω της τηλεόρασης της «Ζούγκλας» απευθύνεται προς τους πολίτες λέγοντας μεταξέ άλλων τα εξής: «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας, δεν χρειάζονται ηρωισμοί. Να ανησυχούμε αλλά δεν χρειάζεται πανικός. Να ακούτε τις οδηγίες μας καθόλη τη διάρκεια των φαινομένων».