Ακυρώνουν το ένα μετά το άλλο τα κρουαζιερόπλοια για Βόλο- Χωρίς πτήσεις το αεροδρόμιο

Το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity, ακύρωσε 19 προσεγγίσεις στον Βόλο γιατί το λιμανι δεν μπορεί να υποδεχθεί πλοία λόγω φερτών υλικών. Την αρχή εκανε το NCL Gateways, που ακύρωσε όλες τις προσεγγίσεις.  Το Celebrity Infinity θα κατέπλεε το Σάββατο με 2.270 επιβάτες και 1.000 άτομα πλήρωμα.

Στο λιμάνι του Βόλου εχουν συγκεντρωθεί 700.000 κ.μ. φερτών υλών, αλλά κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει για την απομάκρυνσή τους.

“Οι εταιρίες δεν ρισκάρουν ούτε τη φήμη τους, ούτε την καλή υπηρεσία στον πελάτη τους. Είναι πασιφανές ότι τα αντανακλαστικά των υπευθύνων είναι πολύ αργά – σχεδόν ανύπαρκτα. Από την αρχή του προβλήματος βλέπαμε τις ακυρώσεις να έρχονται. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης. Περιμένουμε και τη Marella να δούμε αν θα μείνει”, δηλώνει η εκπρόσωπος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Καμμένου.
Όπως τόνισε,  με μία απλή μαθηματική πράξη για την απώλεια εισοδήματος μόνο των τουριστικών λεωφορείων και ξεναγών -χωρίς να υπολογίζεται  ταξί, εμπορική αγορά, εστίαση κλπ, χάνεται ποσό άνω των 250.000 ευρώ για τους δύο αυτούς κλάδους μόνο.

Χωρίς πτήσεις το αεροδρόμιο
Η ίδια σημειώνει ότι τεράστιες είναι οι απώλειες και από το αεροδρόμιο. “Αν βάλουμε στην πράξη και την απώλεια πτήσεων όπως της Easy Jet, Condor (1 πτήσης) και κάνουμε τον αναλογισμό σε μειώσεις κρατήσεων σε ενοικιάσεις ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων, ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, σκαφών, μεταφορών, κλπ κλπ καταλαβαίνει κάποιος ότι στην Μαγνησία για την καλοκαιρινή σαιζόν μιλάμε για μία απώλεια εισοδήματος κοντά στο 1 εκ.. Να προσθέσουμε και την ανασφάλεια σχετικά με την θάλασσα και αν θα μπορούμε να διαφημίσουμε τουλάχιστον την καθαρή μας θάλασσα στην Ελληνική αγορά. Αν κι εκεί έχουνε πρόβλημα ξεχνάμε και την Ελληνική αγορά των σαββατοκύριακων  και του Αυγούστου”, τόνισε.