Σάλος στα social για τη Βίκυ Φλέσσα: “Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί” είπε για τα Τέμπη

Από το “μαζί τα φάγαμε” στο “μαζί τους σκοτώσαμε”. Από τον Θεόδωρο Πάγκαλο στη Βίκυ Φλέσσα. Η επίμαχη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ για την τραγωδία των Τεμπών προκάλεσε την κατακραυγή των social media, την αγανάκτηση συγγενών των θυμάτων αλλά και την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε ένα βίντεο από παρουσίαση βιβλίου της δημοσιογράφου που έγινε στις 14 Απριλίου στον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τη ρωτούν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και εκείνη απαντά: “Αυτή η παθογένεια τώρα με τον ΟΣΕ… μιλάτε σοβαρά; Το κράτος όλο νοσεί”.

Τότε, κάποιος από τους παρευρισκομένους τη ρωτά: “Την ευθύνη ποιος έχει κυρία Φλέσσα;”.

“Δηλαδή αν θέλεις να σου πω κάτι πολύ ακραίο, τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί, αν θες να ξέρεις, εμένα αυτή είναι η γνώμη μου. Όπως και στο Μάτι τους κάψαμε όλες και όλοι μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν έχει σχέση με κανέναν πρωθυπουργό και με καμία κυβέρνηση, γιατί είμαστε όλοι…” είπε η Βίκυ Φλέσσα, χωρίς να ολοκληρώνει την πρότασή της.

 

 

 

“Απαίσιες δηλώσεις”

Απαίσιες χαρακτήρισε -μέσω Χ- τις δηλώσεις της “γαλάζιας” υποψήφιας ο Βαγγέλης Βλάχος, που έχασε τον αδερφό του στο μοιραίο τρένο.

 

Σάλος προκλήθηκε και στα social media, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν τη διαφωνία, τον αποτροπιασμό αλλά και την οργή τους για τη δήλωση της Βίκυς Φλέσσα, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που χρησιμοποίσαν βαρείς χαρακτηρισμούς και ύβρεις κατά της παρουσιάστριας.

 

 

 

 

Υπενθυμίζεται πάντως ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Βίκυ Φλέσσα δέχεται επιθέσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πριν λίγο καιρό, η δήλωσή της “τούτη η γη που την πατούμε, όλοι μέσα θε να μπούμε” για το ίδιο δυστύχημα είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με την ίδια πάντως να κάνει λόγο για μονταζιέρα, στέλνοντας εξώδικο στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκάλυψη, πρόκληση, ύβρις

Για τις νέες της δηλώσεις έντονα αντέδρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση και στη Βίκυ Φλέσσα και στη ΝΔ.

“Ο απαράδεκτος ισχυρισμός της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, κυρία Β. Φλέσσα, για το έγκλημα στα Τέμπη, ότι ”το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί”, επιβεβαιώνει ότι κάθε πτυχή της εμπλοκής τής ΝΔ σ’ αυτή την τραγωδία οδηγεί στη συγκάλυψη, την πρόκληση και την ύβρη”, αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνει δε ότι “η προσπάθεια της υποψήφιας της ΝΔ να υπερασπιστεί την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη και να την ”ξεπλύνει” από συγκεκριμένες ευθύνες συγκεκριμένων στελεχών της, οι οποίες δεν περιορίζονται στην ίδια την τραγωδία, αλλά και σε όλα όσα ακολούθησαν και αποκαλύπτονται συνεχώς, συνιστά βαθύτατη προσβολή προς τους συγγενείς των θυμάτων, που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για απόδοση δικαιοσύνης”.

Τονίζει τέλος ότι “η βολική για την κυβέρνηση, όσο και κυνική, έννοια της ”συλλογικής ευθύνης” που υιοθετεί η κυρία Φλέσσα ξεπερνά τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συμμερίζεται πλήρως την αγωνία των συγγενών για δικαιοσύνη και στηρίζει τον αγώνα τους”.

ΚΚΕ: Προσπάθεια συγκάλυψης της εγκληματικής πολιτικής

“Η κυρία Φλέσσα, με τη δήλωσή της ότι “τους νεκρούς σε Τέμπη και Μάτι τους σκοτώσαμε όλοι μαζί”, εξέφρασε με κυνικό τρόπο αυτό που ουσιαστικά εννοούν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες, όταν μιλάνε για “ανθρώπινα λάθη” και “χρόνιες παθογένειες”, για να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή” τονίζει από την πλευρά του το ΚΚΕ “για τις απαράδεκτες δηλώσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βίκυς Φλέσσα”, όπως αναφέρει και προσθέτει:

“Άρα, δεν είναι μια προσωπική της γνώμη, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, είναι η κυβερνητική “υπερασπιστική γραμμή” που προσπαθεί να φορτώσει στο λαό την ευθύνη για τα εγκλήματα σε βάρος του”

thetoc.gr