Σωλήνης: Ντροπή της δημοτικής αρχής Μιτζικού η εικόνα του Νοτίου Πηλίου ενόψει Πάσχα

Οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο Πλατανιάς του Νοτίου Πηλίου εξακολουθεί να “βουλιάζει” στα προβλήματα. Ο επικεφαλής της παράταξης “Δυναμικά Μπροστά” κ. Γιάννης Σωλήνης καταγγέλλει την δημοτική αρχή Μιτζικού ότι αδιαφορεί μήνες τώρα σε αιτήματα των κατοίκων και ψεύδεται λέγοντας ότι θα προβεί σε αποκατάσταση των ζημιών, αλλά είναι ανύπαρκτη μέχρι στιγμής.

“Εν όψει του Πάσχα έρχεται κόσμος και είναι ντροπή να αντικρίζουν αυτή την κατάσταση.
Ο αντιδήμαρχος Σηπιάδος που είναι από το χωριό και είναι κάθε μέρα στο χωριό αδιαφορεί και εθελοτυφλεί. Το, μισθό όμως τον παίρνει, όπως και το αυτοκίνητο του δήμου και το τηλέφωνο του δήμου. Αυτά είναι χρήματα δικά μας, χρήματα των δημοτών του Νοτίου Πηλίου. Εμείς τον πληρώνουμε”, τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Σωλήνης και καλεί τον αντιδήμαρχο να κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται. “Εάν δεν μπορεί ο επόμενος”.

Σύμφωνα με τον κ. Σωλήνη, την προηγούμενη τετραετία στη κοινότητα Προμυρίου δεν έγινε κανένα σοβαρό έργο υποδομής. Το μόνο που κάνει ο αντιδήμαρχος είναι να μοιράζει νερά όταν δεν υπάρχει νερό στο χωριό κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
“Έχει μια σφραγίδα και πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι για το γνήσιο της υπογραφής γι αυτό και αντιδρά στη δημιουργία ΚΕΠ στο Προμύρι και ταλαιπωρείται κόσμος. Διακόσια χρόνια πίσω κρατάει το χωριό”.

Η παράταξη “Δυναμικά Μπροστά” καταγγέλλει ότι οκτώ μήνες παραμένουν χωρίς νερό οικισμοί με μόνιμους κατοίκους. Μετά την καταστροφή, ο Πλατανιάς δεν έχει πλυθεί. Είναι μέσα στο χώμα. “Έχει υποχρέωση ο αντιδήμαρχος καθαριότητας να μεριμνήσει να πλυθεί το χωριό. Να φέρει υδροφόρες και με μάνικες να γίνει καθαριότητα”.

Για τα θέματα αυτά θα ζητήσουν απαντήσεις οι σύμβουλοι της παράταξης στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 26/4/2024, και τονίζουν ότι: “Αυτή τη φορά θέλουμε αλήθειες, όχι αλλά ψέματα. Θέλουμε χρονοδιάγραμμα. Επίσης βλέπουμε ανακοινώσεις για χρήματα 500.00€ στον Πλατανιά και 150.000€ στο Προμυρι για εσωτερική οδοποιία. Τι γίνεται με αυτά τα χρήματα;;; Που πήγαν αυτά τα χρήματα ;;; Γιατί έργο δεν είδαμε.
Τα ερωτήματα πολλά, περιμένουμε απαντήσεις και αλήθειες”.