Βανδάλισαν το 1ο Δημοτικό Αγριάς και την επόμενη ημέρα πήγαν να ζητήσουν …συγνώμη

Μαθητές του ΕΠΑΛ Αγριάς προκάλεσαν βανδαλισμούς στο 1ο Δημοτικό σχολείο της περιοχής και δυο ημέρες μετά επισκέφθηκαν την διευθύντρια για να ζητήσουν συγνώμη!

Συγκεκριμένα, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Αγριάς βρήκαν άνω-κάτω το μπαλκόνι και το υπαίθριο “γραφείο” των εκπαιδευτικών. Οι “εισβολείς” τα έκαναν όλα “γης μαδιάμ” και εξαφανίστηκαν. Ωστόσο, τα πρόσωπά τους καταγράφηκαν από τις κάμερες που λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες στην σχολική μονάδα.

Η διευθύντρια του σχολείου δημοσιοποίησε το περιστατικό με ανάρτησή της στα social media, καταγγέλλοντας τη δράση των άγνωστων – μέχρι τότε – καταστροφέων. Την επόμενη ημέρα οι δράστες, μαθητές του ΕΠΑΛ Αγριάς, μετέβησαν στο γραφείο της, ανέλαβαν την ευθύνη για τους βανδαλισμούς και ζήτησαν συγνώμη. Η ίδια προχώρησε σε νέα ανάρτηση επισημαίνοντας ότι “μία συγνώμη, όταν δίνεται από πέντε παλικάρια ως εκεί πάνω, που βρήκαν το θάρρος να μας επισκεφτούν και να μας υποσχεθούν με τον τρόπο τους, ότι δεν θα υπάρξει επόμενη φορά και ότι θα σεβαστούν τον χώρο που τους φιλοξενεί είναι πάντα καλοδεχούμενη”.

Δείτε την ανάρτηση του σχολείου μετά τους βανδαλισμούς:

Αλλο ένα πρωινό που βρήκαμε το μπαλκόνι μας και το υπαίθριο “γραφείο” των εκπαιδευτικών ρημαδιό. Οι κάμερες έπιασαν τα πρόσωπα των υπευθύνων αλλά οι ίδιοι μάλλον αισθάνονται υπεράνω του νόμου και δεν πτοούνται
Το ωράριο της καθαρίστριας μας είναι μετά τις 10.00 και οι μαθητές θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με ότι άφησαν πίσω τους οι βάνδαλοι μη σεβόμενοι τον χώρο…
Ανασκουμπωθήκαμε πρωί πρωί και δεν μας πειράζει, θυμώνουμε όμως με την προκλητική συμπεριφορά κάποιων, απέναντι στον χώρο που τους φιλοξενεί.
Δεν σκέφτονται ότι εδώ υπάρχουν παιδιά και τα δεκάδες προκλητικά πεταμένα αποτσίγαρα μπορεί να τα βάλουν σε κίνδυνο.
Δεν σκέφτονται ότι τα μπουκάλια και τα τενεκεδάκια ενεργειακών ποτών μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς.
Δεν σκέφτονται ότι οι ανόητοι βανδαλισμοί των αντικειμένων των μαθητών που δυστυχώς λόγω έλλειψης χώρου βρίσκονται εκτεθειμένα στις ορέξεις κάθε ανεγκέφαλου στεναχωρούν πρωτίστως τους ίδιους τους μαθητές.
Κατασκευές, ζωγραφιές, ξεχασμένα τάπερ και ζακετάκια μαθητών ,οι σκούπες και οι κουβάδες της καθαρίστριας, τα πατάκια των εισόδων, τα φυτά μας ένιωσαν τη μανία των εισβολέων που έδειξαν όλη τη μαγκιά τους πετώντας τα εδώ κι εκεί.
Κερασάκι στην τούρτα οι λεμονόκουπες και τα χαρτιά του φαγητού τους που πετάχτηκαν τριγύρω δείχνοντας την ποιότητα τους.
Τα πρόσωπα τους έχουν καταγραφεί από τις κάμερες που λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες στη σχολική μονάδα και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε μπορεί να τους κατονομάσει ώστε να τους γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τους αρμόδιους.

Η ανάρτηση του σχολείου μετά την “συγγνώμη”:

Μία συγνώμη, όταν δίνεται από πέντε παλικάρια ως εκεί πάνω, που βρήκαν το θάρρος να μας επισκεφτούν και να μας υποσχεθούν με τον τρόπο τους, ότι δεν θα υπάρξει επόμενη φορά και ότι θα σεβαστούν τον χώρο που τους φιλοξενεί είναι πάντα καλοδεχούμενη.
Θέλω να ευχαριστήσω τόσο προσωπικά σαν διευθύντρια όσο και ως εκπρόσωπος του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Δ.Σ Αγριάς τους μαθητές του ΕΠΑΛ Αγριάς Κλάϊντι, Νίκο, Δημήτρη, Ντοσι και Σπύρο για την ευγένειά τους και την ειλικρινή συγνώμη τους.