Υποψήφια ευρωβουλευτής του ΜεΡα 25 από την Μαγνησία η Φαίη Τζανετουλάκου

Παρουσιάστηκε σήμερα στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο  της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, στο οποίο από τον Βόλο συμμετέχει η κ. Φαίη Τζανετουλάκου.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε:

Είμαστε εδώ για να δείξουμε το τεράστιο χάσμα που χωρίζει την πραγματικότητα που βιώνει το 80% των πολιτών της χώρας από την προπαγάνδα της θριαμβολογίας για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Εκφράζουμε τις φωνές όσων πνίγονται μέσα σε αυτή την πραγματικότητα. Κάτι που φυσικά δεν μπορεί να κάνει ούτε η ΝΔ ούτε και κανένα από τα τρία ΠΑΣΟΚ, του κ. Ανδρουλάκη, του κ. Κασσελάκη ή του κ. Χαρίτση.

Είμαστε εδώ για να ενοχλήσουμε το σύστημα. Γιαυτό μας μισούν. Όμως εμείς παίρνουμε δύναμη από αυτό το μίσος τους. Φαντάζεστε να μας έλεγαν μπράβο όπως ο Σόιμπλε στον Τσακαλώτο ή να μας επευφημούσαν οι εταιρίες ενέργειας όπως τον Σταθάκη που τους έφτιαξε το Χρηματιστήριο ενέργειας; Ή να μας έλεγε ευχαριστώ ο Λάτσης όπως είπε στον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη για το Ελληνικό;

Παίρνουμε θέση για να δείξουμε το πώς η Ευρώπη ολόκληρη μετατρέπεται σε μια «ηλίθια» ήπειρο που βυθίζεται στην κρίση ματώνοντας για εξοπλισμούς την ώρα που η βιομηχανική της παραγωγή μεταφέρεται στις ΗΠΑ και στην Κίνα. Και βέβαια παίρνουμε θέση για να καταγγείλουμε τη στάση της ΕΕ απέναντι στη γενοκτονία τη Παλαιστίνης αλλά και την επιβολή απαγορεύσεων ακόμα και στις φωνές που εναντιώνονται σε αυτή την πολιτική. Σε όλους τους τομείς παίρνουμε θέση και γινόμαστε ενοχλητικοί στο σύστημα και στην ολιγαρχία.

Γιαυτό το κάλεσμα μας επικεντρώνεται εκεί ακριβώς: Ενοχλήστε τους στέλνοντας το ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στην Ευρωβουλή.

Αναλυτικά τα ονόματα, οι ιδιότητες και τα πλήρη βιογραφικά των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών και ευρωβουλευτριών. Αναρτημένα και στην διεύθυνση: https://mera25.gr/evroekloges/

Η κ. Τζανετουλάκου Ευτυχία (Φαίη) είναι Δρ Ιστορίας της Τέχνης ΑΠΘ, πανεπιστημιακή υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Γενική γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης, μέλος της περιβαλλοντικής συλλογικότητας Ενεργοί Πολίτες Βόλου, και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25. Εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πάνω στη σύγχρονη Περιβαλλοντική Τέχνη.
Είναι ενεργό μέλος του αγώνα κατά της καύσης απορριμμάτων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LafargeHolcim στο Βόλο και έχει υποστεί διώξεις SLAPP. Αγωνίζεται για το δικαίωμα για καθαρό αέρα, καθαρό νερό, καθαρή διοίκηση, που θα εφαρμόζει πρακτικές φροντίδας για τους πολίτες της. Συμμετέχει ενεργά και ακτιβιστικά σε πολλά κινήματα της χώρας για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα και σε αντίστοιχους αγώνες για το αστικό πράσινο, κατά των εξορύξεων και των ΒΑΠΕ. Υποστηρίζει το ZERO WASTE κίνημα.