Έναρξη αναστήλωσης του ιστορικού Αγ. Νικολάου Χορευτού παρουσία της Ιωάννας Χρυσοχού

Τη διάσωση ενός ιστορικού μνημείου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, του διατηρητέου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Χορευτό, σηματοδότησε η συγκινητική εκδήλωση έναρξης των εργασιών αναστήλωσης παρουσία της ευεργέτιδος κ. Ιωάννας Χρυσοχού – Ζιμπο.
Το ναΰδριο το οποίο χτίστηκε το 1651 με τη συνδρομή του ιερομονάχου Διονυσίου και δωρεές καραβοκύρηδων της περιοχής, θα αναστηλωθεί με την ευγενική χορηγία της κας Ιωάννας Χρυσοχού – Ζιμπο, η οποία κατάγεται από την περιοχή και ζει στη Γαλλία.
Στην συγκινητική εκδήλωση στο Χορευτό, ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κων. Καραγεωργίου ευχαρίστησε την ευεργέτιδα για την απόφασή της να αναλάβει εξ ολοκλήρου την αναστήλωση του μνημείου και την απόδοσή του λειτουργικού στην Εκκλησία και την τοπική κοινωνία.
«Διατηρώντας άσβεστη την ισχυρή παράδοση των ευεργετών και δωρητών του τόπου μας, με μια ενέργεια υψηλού συμβολισμού, μια πράξη γενναιοδωρίας, στέλνετε ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης σε μια περιοχή τραυματισμένη από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας, για την ευγενική χορηγία αναστήλωσης του Ναού και την αγάπη σας που αποδεικνύουν ότι οι αξίες της κοινωνικής συνείδησης και της προσφοράς είναι ζωντανές και ελπιδοφόρες.
Η ιδιαίτερη πατρίδα σας, ο Δήμος, η κοινωνία, σας ευχαριστούν» ανέφερε ο κ. Καραγεωργίου.