Νέες βολές Κουρέτα: Το μοντέλο των Ολλανδών εφαρμόζεται στον τρίτο κόσμο και στην Αφρική

Την αντίθεσή του στο σχέδιο των Ολλανδών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας εκφράζει για μια ακόμη φορά, μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι το μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης που προτείνει η ολλανδική εταιρεία είναι ένα μοντέλο που εφαρμόζεται στον τρίτο κόσμο, καθώς μετατρέπει τον μικρό παραγωγό σε υπάλληλο των μεγάλων εταιρειών τροφίμων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί σε διαβούλευση.

Η ανάρτηση του κ. Κουρέτα:

Η Θεσσαλία αποτελεί σχεδόν το 20% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας στην πρωτογενή παραγωγή της χώρας. Τρεις φορές πάνω από τον εθνικό μέσο όρο για τις περιφέρειες της χώρας και 7 φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό. Η Θεσσαλία έχει σχεδόν το 30% του ΑΕΠ της από αγροτική παραγωγή και τρόφιμα.
Βαμβάκι, ελιές, τυρί, αμύγδαλα, ψυχανθή, φρούτα, κάστανα, κηπευτικά κλπ. Η ευρωπαϊκή οδηγία είναι να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα και εμείς ως Περιφέρεια έχουμε καταλάβει τη σημασία αυτή.
Αυτές τις μέρες κάνουμε την τελική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για την κατάθεση 13 νέων ποπ ΠΓΕ προϊόντων για τη Θεσσαλία όπως γνωρίζετε. Το μοντέλο των Ολλανδών είναι ένα άλλο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης που μετατρέπει τον μικρό παραγωγό σε υπάλληλο των μεγάλων εταιρειων τροφίμων. Μοντέλο που εφαρμόζεται στον τρίτο κόσμο και στην Αφρική. Εμείς είμαστε αντίθετοι και την άλλη Τετάρτη θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο το πρόγραμμα ανάπτυξης της περιφέρειας Θεσσαλίας σε εκδήλωση σε όλους τους φορείς της Θεσσαλίας. Και στη συνέχεια θα αναρτηθεί για ένα μήνα για σχόλια (στα ελληνικά φυσικά). Μετά θα πάει σε όλα τα δημοτικά συμβούλια της Θεσσαλίας και μετά στην κυβέρνηση.
Η ανάπτυξη της Θεσσαλίας είναι δική μας υπόθεση. Έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία να βαδίσουμε το δρόμο που βαδίζουν μεγάλες ευρωπαϊκές περιφέρειες με την παραγωγή προϊόντων με αξία
Ο παραγωγός θα παραμείνει παραγωγός όχι υπάλληλος στην Χ εταιρεία . Θα κληθούν να τοποθετηθούν όλοι. Συλλογοι, επιμελητήρια, βουλευτές , δήμοι κλπ.
Για να προχωρήσουμε επιτέλους