Σήμερα στον Βόλο η ημερίδα της Περιφέρειας για την καινοτομία

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο η μια από τις τέσσερις συνολικά ημερίδες διαβούλευσης που ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο να καταγραφούν οι απόψεις επιχειρήσεων, φορέων και πολιτών και να ληφθούν υπόψιν στη διαμόρφωση των δράσεων για την επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία-Έρευνα του Περιφερειακού Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021-2027. Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενία και θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα (Τουρισμός-Πολιτισμός & σχετικά οριζόντια θέματα- Βιομηχανία-Υλικά-Κατασκευές & σχετικά οριζόντια θέματα), ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας , αναμένεται να αναφερθεί στην ανάπτυξη της περιφέρειας που αποτελεί το βασικό όραμα της περιφερειακής αρχής.

Βάσει των ισχυόντων στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και ειδικότερα των σχετικών με την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης(Regional Innovation Smart Specialization Strategy/RIS3), μία δράση για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί πρέπει να έχει προκύψει μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό , μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν ενσωματωθεί όλες οι προτάσεις και τον Ιούνιο αναμένεται να εκδοθούν οι πρώτες προσκλήσεις. Οι δράσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης της τάξης των 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην έναρξη της ημερίδας θα γίνει  παρουσίαση των οικονομικών δεικτών της περιφέρειας Θεσσαλίας σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας και θα ακολουθήσει ενημέρωση του Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021-2027 για τους βασικούς στόχους και τις επιδιώξεις του στους τομείς έρευνας – καινοτομίας – επιχειρηματικότητας.