Στελέχη της Νέας Αριστεράς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου: “Επιβάλλεται αλλαγή πολιτικής”

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 26 Απριλίου οι Ά. Καλαμαράς, Σ. Λάζος και Γ. Σταμπουλής και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας πύραρχο κ. Ευάγγελο Λιακόπουλο.
Ο κ. Λιακόπουλος υπογράμμισε την σημασία της πρόληψης και της κοινωνικής ευθύνης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της κλιματικής κρίσης. Επίσης, αναφέρθηκε στην ηλικιακή ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και στη σύσταση της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων με 60 άτομα προσωπικό στην ΒΙΠΕ Βόλου.

Τα στελέχη της Νέας Αριστεράς τόνισαν την ανάγκη αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας και των μηχανισμών των ΟΤΑ ως προς τον συντονισμό και τη συνολική διαχείριση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η νέα πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης, απαιτεί η ελληνική πολιτεία να επινοήσει νέες μεθόδους και προσεγγίσεις για την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση των καταστροφικών επιπτώσεων της. Το πνεύμα αυταπάρνησης του Πυροσβεστικού Σώματος δεν αρκεί εφόσον επιθυμούμε να υπερβούμε την αβεβαιότητα της εποχής.
“Η περσινή καταστροφική εμπειρία των πυρκαγιών και των πλημμυρών στην περιοχή μας, επιβάλλει αλλαγή πολιτικής και νοοτροπίας στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας”, τόνισαν τα στελέχη της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας.