Τερατούργημα η Ανώνυμη Εταιρεία ιδιωτικοποίησης του νερού στη Θεσσαλία (video)

Την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί τα νερά της Θεσσαλίας απαίτησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Βασίλης Μεταξάς, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε, το νομοσχέδιο αποτελεί ένα πραγματικό τερατούργημα με βασικό στόχο τη διαμόρφωση νέων πεδίων για την κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων παραδίδοντάς τους τη διαχείριση των υδάτων και των δασών της χώρας. Νέες χρυσοφόρες μπίζνες που θα τις χρυσοπληρώσει ο λαός υποθηκεύοντας παράλληλα τη ζωή και την ασφάλειά του στις συμπληγάδες του επιχειρηματικού κέρδους, στη γνωστή λογική κόστους-οφέλους.
Διαμορφώνετε μια Ανώνυμη Εταιρεία, “που θα λειτουργεί με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας”, καταργώντας κάθε δημόσια υπηρεσία που είχε μέχρι τώρα την ευθύνη για τα αντιπλημμυρικά έργα, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τα ποτάμια, τις λίμνες και γενικότερα τα νερά της Θεσσαλίας και τα παραδίδετε σε αυτή την Εταιρεία.
Και όλες αυτές τις αρμοδιότητες όπως επίσης αναφέρεται στο κείμενο θα τις ασκεί «με συγκεκριμένες κατευθύνσεις βελτίωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων». Με απλά λόγια, για να βγάζει κέρδη, για να γεμίζουν τα Ταμεία της. Και για κερασάκι στην τούρτα, προχωράτε και σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των υπαλλήλων των ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ! Μάλιστα, οι φορείς των εργαζομένων αντιτάσσονται στο νομοσχέδιό σας και σήμερα προχωρούν σε κινητοποιήσεις για το ζήτημα”, ανέφερε μεταξύ άλλων.