Σοκάρουν οι περιγραφές για το άγριο έγκλημα στην Κρήτη

H 48χρονη Νεκταρία ήταν το 13ο θύμα γυναικοκτονίας στη χώρας μας από τις αρχές του χρόνου. Μια χρονιά κατά την οποία το θέμα των γυναικοκτονιών ήρθε στο προσκήνιο, συζητήθηκε και συζητείται για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μην θρηνήσουμε άλλες γυναίκες.

 

Θύμα της νέας γυναικοκτονίας στην Ιεράπετρα Κρήτης η 48χρονη Νεκταρία, μητέρα τεσσάρων παιδιών 25, 22 και δύο δίδυμων κοριτσιών 18 ετών.

 

Δράστης της δολοφονίας ο πρώην σύζυγός της, ο οποίος της έστησε καρτέρι και τη σκότωσε. Η ιστορία σοκάρει.

 

Μαρτυρίες κάνουν λόγο πως ο γυναικοκτόνος, ιδιοκτήτης εταιρείας φορτηγών που είχε πτωχεύσει πριν λίγα χρόνια, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ δημιουργούσε συχνά εντάσεις.

 

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, στο οποίο η Νεκταρία είχε αναζητήσει εργασία ανέφερε πως είχαν πάρει διαζύγιο, αλλά εκείνος δεν έφευγε από το σπίτι, ενώ λίγες μέρες πριν ο πρώην σύζυγος τόνιζε ότι θα τη σκοτώσει, ωστόσο κανείς δεν πίστευε ότι το εννοούσε. Η ίδια τόνισε, επίσης, στο cretapost πως τη στιγμή της επίθεσης ήταν απόλυτα ψύχραιμος.

Τελικά, σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο 54χρονος την ακολούθησε από τη σπίτι της, την έφτασε το πάρκινγκ του ξενοδοχείου και εμβολίζοντάς τη με τη μηχανή του, την έριξε κάτω.

Η μητέρα της ιδιοκτήτριας πήγε να καλέσει την αστυνομία, αλλά επιστρέφοντας ο φερόμενος ως δράστης της είπε πως είχαν προηγούμενα και έφυγε.
Η μηχανή του, όμως, δεν έπαιρνε μπροστά και εκείνος κατευθύνθηκε σε διπλανό γκρεμό, απειλώντας να αυτοκτονήσει.

Ο 54χρονος συνελήφθη μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις

Τελικά, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις για να μην αυτοκτονήσει, παραδόθηκε στις αρχές.

 

«Τον φοβούνταν κι εκείνη και τα παιδιά»

Στενή φίλη του θύματος ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA πως το ζευγάρι ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση, αλλά εκείνος δεν εγκατέλειπε το σπίτι.

«Θα παρακαλέσω όλους τους κατοίκους της περιοχής να σεβαστούν τα παιδιά και να μη λένε όλα αυτά που λένε. Η Νεκταρία ήταν μια μάνα με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο», εξήγησε η στενή φίλη της 48χρονης που δολοφονήθηκε.
Συνέχισε τονίζοντας: «Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε ”μιλάτε σιγά, να μην τον ενοχλήσουμε”. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα δύο τα παιδιά, τα μικρά».

Επίσης, όπως επισήμανε, «από ό,τι είχα καταλάβει, είχε απευθυνθεί στην αστυνομία για την κατάσταση που βίωνε, είχε ζητήσει βοήθεια, είχε πάει στην Αστυνομία, όχι στη Δικαιοσύνη».

 

Η ΕΛΑΣ διαψεύδει ότι είχαν γίνει καταγγελίες

Ωστόσο, η ΕΛΑΣ διαψεύδει ότι είχαν γίνει καταγγελίες εναντίον του 54χρονου γυναικοκτόνου. Μάλιστα, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε διάφορα μέσα και στο διαδίκτυο αναφορικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα στο νομό Λασιθίου, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ανακοινώνεται ότι: Σε καμία αστυνομική Υπηρεσία του ανωτέρω νομού, δεν είχε καταγραφεί ή καταγγελθεί οτιδήποτε, σε βάρος του εμπλεκόμενου ημεδαπού, που να σχετίζεται με την υπόθεση».

 

Σήμερα η Κηδεία

Σύμφωνα με το cretapost, αναμένεται να κηδευτεί στον τόπο καταγωγής της, τον Αμπελούζο, στη Μεσαρά, στο Ηράκλειο, στις 14:00, παρουσία των παιδιών της, των στενών συγγενών και φίλων της.