Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” το ποδηλατοδρόμιο του Βόλου με 7,7 εκατ. ευρώ

Την ένταξη του ποδηλατοδρομίου Βόλου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 7,7 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί στις αρχές του 2022 και να παραδοθεί σε 18-24 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Επίσης ανακοίνωσε την ανάπλαση του πάρκου Ανδρέας Βαλαχής και  την ανάπλαση των Παλαιών . Συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχουν ενταχθεί στο «Αντώνης Τρίτσης» για τους δήμους, όπως είπε . είναι 10,2 εκ. ευρώ. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη διαχείριση  των λυμάτων στα Λεχώνια και η το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων 1,2 εκ. ευρώ στον δήμο Βόλου

Αναφορικά με την ανάπλαση του πάρκου «Ανδρέας Βαλαχής», η μελέτη του ανέρχεται σε 1εκ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Ο κ. Πέτσας υποστήριξε πως υπολογίζει ότι μέσα σε ορίζοντα 24 μηνών θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση του πάρκου Ανδρεάς Βαλαχής με 1 εκ. ευρώ.

Τον κ. Πέτσα υποδέχθηκαν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστό, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο θα ενισχύσει την κυψέλη αθλητισμού του Βόλου, κοντά στα υπόλοιπα αθλητικά έργα που ήδη λειτουργούν στην περιοχή. «Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο για ολόκληρη τη Θεσσαλία, που θα δώσει διέξοδο στους νέους και ένα σοβαρό κίνητρο προστιθέμενης αξίας για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την επισκεψιμότητα στον Βόλο», είπε.

Από την πλευρά του ο Κ. Αγοραστός σημείωσε πως σήμερα «είναι μια ξεχωριστή μέρα όχι μόνο για το Βόλο αλλά για όλη την Ελλάδα, γιατί αλλάζουμε τα δεδομένα και δίνουμε προστιθέμενη αξία στον αθλητισμό και μάλιστα στο ποδήλατο, με ένα έργο μοναδικό για την ηπειρωτική Ελλάδα».
Το έργο θα ενταχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και με την ολοκλήρωσή του στην περιοχή δίπλα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το Κλειστό Γυμναστήριο, το Κολυμβητήριο, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, θα δημιουργηθεί ένας σημαντικός πνεύμονας αθλητισμού, κοντά στην περιφερειακή οδό με εύκολη και ασφαλή προσβασιμότητα. Το ποδηλατοδρόμιο θα αναπτυχθεί σε έκταση 40 στρεμμάτων και θα είναι χωρητικότητας 1500 θέσεων.

Το ποδηλατοδρόμιο θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Βόλου και στηρίζεται σε έργα Βολιώτη αρχιτέκτονα. Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι το έργο θα προχωρήσει γρήγορα με μελέτη-κατασκευή, ώστε να παραδοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ο Στ. Πέτσας ευχαρίστησε προσωπικά τον Κ. Αγοραστό για τη συνεργασία και ως μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», επισημαίνοντας ότι με τη γνώση, την εμπειρία και το πολιτικό του αισθητήριο, έχει βοηθήσει πολύ στην επιτάχυνση των εντάξεων. Όπως είπε, έχουν ενταχθεί έργα ύψους 1,75 δις τους τελευταίους 6 μήνες και θα υπάρξει συνέχεια με νέες εντάξεις έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.