Νηές: Η αλήθεια έλαμψε, ο αγώνας δικαιώθηκε, η μάχη συνεχίζεται…

Του  Χρήστου Καραζούπη
Όταν τη πρωτομαγιά του 20Ο6 κάναμε στις ΝΗΕΣ κατασκήνωση διαμαρτυρίας ενάντια στη φαραωνική επένδυση με γήπεδα γκολφ….χίλια διαμερίσματα…… εργοστάσιο αφαλάτωσης κ.λ.π της εταιρείας GOLFING DEVELOMENTS Α.Ε, είμασταν ελάχιστοι, αλλά πεπεισμένοι ότι εάν γίνει αυτή η επένδυση περιβαλλοντικά θα καταστρέψει τον πανέμορφο αυτόν τόπο. Για την ιστορία να αναφέρουμε τους πρωτεργάτες αυτού του αγώνα: η ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ επικουρούμενη από την ΚΗΠΟΣ, την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, και μερικούς ενεργούς πολίτες από τη Σούρπη και το ΚΚΕ, μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού.
Το 2008 προέκυψε και το ιδιοκτησιακό και κάναμε γι΄ αυτό την αναφορά μας στις αρμόδιες αρχές, περάσαν 14 χρόνια και μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας, λοιδορηθήκαμε, εκβιαστήκαμε, και υπεστήκαμε τα πάνδεινα από τα μεγάλα συμφέροντα στα οποία εναντιωθήκαμε. Δεκάδες πρωτοσέλιδα και καταχωρήσεις της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ πληρωμένες σε εφημερίδες και κανάλια και η δική μας φωνή να μην ακούγεται πουθενά. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες εξέτασαν με μεγάλη προσοχή τις εμπεριστατωμένες απόψεις μας και κατέληξαν στην υπ. αρ. 07/29-09-2021 απόφαση του ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ και ΑΝΤΑΛΑΞΙΜΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ και στη υπ΄αρ.8296/19-01-22 απόφαση Υπουργού η οποία αναφέρει ότι η έκταση των 843.114,42 τ.μ που πουλήθηκε από τη ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ στη GOLFING DEVELOMENTS Α.Ε το 2006 και το 2007 είναι δημόσια και καλείται η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ να καταγράψει και να προστατέψει αυτή τη δημόσια έκταση. Ήδη η έκταση έχει καταγραφεί ως δημόσια και σε συνεργασία της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ με την Αστυνομία και τις ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ προστατεύεται. Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο επειδή ήμασταν οι μόνοι νομικοί συμπαραστάτες του δημοσίου, δικαιούμασταν το 10%της έκτασης των 843.114,42 τ.μ, αλλά φυσικά έχουμε παραιτηθεί αυτού του δικαιώματος. Από το 2010 που γνωρίζαμε όλοι, ότι δεν θα γίνουν στο Βόλο οι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, γνωρίζαμε επίσης ότι η εταιρεία ανεξαρτήτου ιδιοκτησιακού δεν θα προχωρήσει στην επένδυση. Αυτό το γνωρίζανε άπαντες ….και οι τοπικοί βουλευτές (και ειδικά ένας) …. παρ’ όλα αυτά ακόμη και σήμερα, μετά τη τελική απόφαση του ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ και ΑΝΤΑΛΑΞΙΜΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ….. συνεχίζουν να μοιράζουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και να λένε ….. ότι παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον για την επένδυση…… το μόνο ενδιαφέρον τους είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω ….. γιατί τους ξεγέλασαν και η Μητρόπολη τους πούλησε …… ξένη γη……..σύμφωνα με τη παραπάνω απόφαση!!!!!!!!
Σήμερα βέβαια θα απολογηθούν και αυτοί που καταπάτησαν τη γη των προγόνων μας και πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω, και ιδού πεδίο λαμπρό για τη δημοτική αρχή αλλά και όλους τους πολίτες να προστατέψουμε και να αναδείξουμε τον πανέμορφο αυτόν τόπο, υπέρ των δημοτών. Ήδη έχει ενημερωθεί ο δήμαρχος ότι μπορεί να διεκδικήσει αυτή την έκταση από το δημόσιο και στις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο MASTER PLAN στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο μπορεί να κατατεθεί στο δημόσιο για να δοθεί στο δήμο η έκταση των 843.114,42 τ.μ Σε όλο αυτό το διάστημα δε και στα πέτρινα χρόνια, είχαμε πίστη στον Ν. ΚΑΖΝΤΖΑΚΗ : Να αγαπάς τη ευθύνη, να λες, έχουμε υποχρέωση να σώσουμε τη γης, εάν δεν σωθεί εγώ θα φταίω, όπως και στον ΜΠΡΕΧΤ: Αν αγωνισθείς μπορεί και να χάσεις εάν δεν αγωνισθείς είσαι σίγουρα χαμένος.