Ελεύθεροι οι δυο Ρομά που πήγαν να κλέψουν σίδερα – Νόμιζαν ότι ήταν για ανακύκλωση

Απίστευτους ισχυρισμούς επικαλέστηκαν στο δικαστήριο οι δυο Ρομά, ηλικίας 23 και 47 ετών, που πιάστηκαν «στα πράσα» το Σάββατο, στη Νέα Αγχίαλο, όταν πήγαν σε αποθήκη για να κλέψουν σίδερα και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, τράκαραν το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη. Οι δυο δράστες συνελήφθησαν μετά από καταδίωξή τους από τον 52χρονο ιδιοκτήτη της αποθήκης και χθες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Πρόκειται για θείο και ανιψιό, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.
Οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να κλέψουν. Υποστήριξαν ότι πήγαν στην αποθήκη για να μαζέψουν ξύλα και μαζί πήραν σίδερα που νόμιζαν πως ήταν για ανακύκλωση. Ζήτησαν συγγνώμη για την πράξη τους και, μάλιστα, δήλωσαν πως πρότειναν στον 52χρονο να τον αποζημιώσουν για την ηθική βλάβη που υπέστη αλλά και τις φθορές στην αποθήκη, το κόστος των οποίων μαζί με τα κλοπιμαία ανέρχεται σε 2.000 ευρώ περίπου.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης δήλωσε πως δεν έχει καμία απαίτηση από τους κατηγορούμενους και το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έπαυσε την εναντίον τους δίωξη για κλοπή κατά συναυτουργία και φθορές, όπως προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα. Μετά την παύση της δίωξης η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και οι κατηγορούμενοι που κρατούνταν αφέθηκαν ελεύθεροι.