Σε κλίμα έντασης η δίκη της Χρυσής Αυγής – Συνθήματα από υποστηρικτές του Κασιδιάρη

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε μετά από διακοπή δύο μηνών η δίκη της Χρυσής Αυγής.
Το «παρών» στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσε για πρώτη φορά ο Ηλίας Κασιδιάρης, με αρκετούς υποστηρικτές του μέσα στη δικαστική αίθουσα να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ηλία, θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Συγγενείς και φίλοι του Παύλου Φύσσα ανταπάντησαν φωνάζοντας «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι προς την άλλη μεριά. Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο. Η Μάγδα Φύσσα απευθύνθηκε στους αστυνομικούς λέγοντας «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Ενταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Η ατμόσφαιρα στη δικαστική αίθουσα «μυρίζει μπαρούτι» από νωρίς καθώς περίπου 30 άτομα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Γιάννη Λαγό.
Το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή προκειμένου να εξετάσει διαδικαστικά ζητήματα.

Η υπεράσπιση του Νικ. Μιχαλολιάκου έχει ζητήσει τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του. «Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαϊου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του, Δημ. Παπαδέλης.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Kentavros