Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα είναι συνδεδεμένοι σε 5G μέχρι το 2023

Σύμφωνα με την Ericsson, την πασίγνωστη εταιρία κατασκευής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, το 5G πρόκειται σύντομα να φτάσει ένα πολύ μεγάλο ορόσημο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όπως προκύπτει από το νεότερο mobility report της εταιρίας, μέχρι το τέλος του 2022, πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα αξιοποιούν τα 5G δίκτυα ανά τον κόσμο. Η υιοθέτηση του νέου, γρηγορότερου προτύπου αυξάνεται ραγδαία, αλλά θα χρειαστεί ακόμη αρκετή υπομονή μέχρι να καταφέρει να ξεπεράσει το 4G. Σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα της Ericsson, μέχρι το τέλος του έτους, το 4G θα έχει ξεπεράσει με τη σειρά του τους 5 δισεκατομμύρια χρήστες. Συνολικά, η εταιρία εκτιμά πως η ανάπτυξη του 4G θα κορυφωθεί φέτος, με το 5G να γίνεται όλο και πιο διαδομένο από το 2023 και έπειτα.

Το ανησυχητικό που προκύπτει από την αναφορά της έχει να κάνει με τις τιμές. Όπως επισημαίνει η Ericsson, οι περισσότερες εταιρίες παγκοσμίως ζητούν περισσότερα χρήματα από τους καταναλωτές για τις υψηλότερες ταχύτητες. Τα δεδομένα της δείχνουν πως αυτό είναι θέμα κυρίως στη Δυτική Ευρώπη, όπου είναι σύνηθες τα προγράμματα τηλεφωνίας να χωρίζονται σε διαφορετικά επίπεδα ταχύτητας.

Από τους φορείς που προσφέρουν 5G παγκοσμίως, το 25% χρεώνει περισσότερο για το 5G σε σχέση με τις πλέον συνηθισμένες 4G υπηρεσίες. Μάλιστα, το μέσο «καπέλο» στην τιμή κυμαίνεται περίπου στο 40%.

Για περισσότερα, μπορείτε να βρείτε το ‘Ericsson Mobility Report’ για το Νοέμβριο του 2022, πατώντας εδώ.