Παρακολουθήσεις: Οι εκτιμήσεις συνεργατών του Ανδρουλάκη μετά την επιστολή Ράμμου

Δικαιωμένοι αισθάνονται στο ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, μέσω της οποίας και με τη «βούλα» επιβεβαιώνονται οι αναφορές για παρακολουθήσεις -μέσω της ΕΥΠ- πολιτικών προσώπων.

Πριν από πέντε μήνες ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη ξεκίνησε ένα αγώνα, προκειμένου να μάθει την αλήθεια και πλέον σταδιακά βγαίνουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια «νίκη» του ΠΑΣΟΚ, λένε συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Την ίδια ώρα, πάντως, στα ηγετικά κλιμάκια επιθυμούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι της θεσμικότητας. Εξ ου κιόλας η πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήταν να συγκληθεί με πρωτοβουλία Μητσοτάκη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Χρήστος Ράμμος θα ενημερώσει τα μέλη της για τα αποτελέσματα των ελέγχων.

«Ο πρωθυπουργός έχει «δύο υποχρεώσεις: Να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα για το κράτος δικαίου και την εθνική ασφάλεια και να προκαλέσει αύριο την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής», υπογράμμισε χθες ο κ. Ανδρουλάκης, δεδομένου ότι μπορεί ο ίδιος να έχει τα στοιχεία (όπως και οι υπόλοιποι αρχηγοί) ωστόσο η Βουλή παραμένει στο σκοτάδι.

Άλλωστε, αρκετοί είναι αυτοί που θυμίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ουδέποτε έλαβε ενημέρωση για τη δική του παρακολούθηση, αφού επιχειρήθηκε η παγίδευσή του: «Ολοκληρώνεται και τεκμηριώνεται έτσι η εικόνα της θεσμικής παρακμής, που κορυφώθηκε με τη συγκάλυψη του σκανδάλου στην Εξεταστική Επιτροπή -παρωδία και τη συνεχιζόμενη επιχείρηση αντισυνταγματικής φίμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών», τόνισε παράλληλα ο ίδιος.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι στο κάδρο το ΠΑΣΟΚ βάζει και τους «γαλάζιους» βουλευτές, ασκώντας έτσι πίεση προς το κυβερνών κόμμα. Μιλώντας χαρακτηριστικά για τους βουλευτές της ΝΔ υπογράμμισε ότι «είναι οι ίδιοι βουλευτές, που ενώ με προέτρεπαν επί μήνες σε μια παράνομη διαδικασία ενημέρωσης “στο αφτί”, σήμερα εμποδίζουν τον ελληνικό λαό να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια».

Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν πλέον και τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρώντας βέβαια ναι μεν να βγει στο φως η αλήθεια αλλά να μην υπάρχει πλήρης ταύτιση με την Κουμουνδούρου. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιμένουν την πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα προκειμένου να διαμορφώσουν την στάση τους. Προφανώς, μια τριήμερη συζήτηση στη Βουλή αποτελεί, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ευκαιρία για να αναδειχθεί «η αλήθεια και να αποκατασταθεί το κύρος των θεσμών, που κακοποίησε βάναυσα η παρέα του Μαξίμου», αλλά θα πρέπει η συζήτηση να έχει ουσία κι όχι μια σκιαμαχία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ…
Πηγή: www.ethnos.gr