Ο εκατομμυριούχος που επιχειρεί να γίνει ξανά…18χρονος

Ο 35χρονος τενίστας Νόβακ Τζόκοβiτς, περνάει συχνά την ώρα του σε υπερβαρικά δωμάτια για να εμπλουτίσει το αίμα του με καθαρό οξυγόνο υπό υψηλή πίεση. Αυτό όταν δεν «συνομιλεί» με το νερό ελπίζοντας να το καθαρίσει με την θετική του σκέψη πριν το πιει.

Ο 38άρης παίκτης του NBA Τζειμς Λεμπρόν λέγεται ότι ξοδεύει 1,5 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο στο σώμα του για να κρατήσει τον χρόνο μακριά.

Και οι δύο αποτελούν «θαύματα» φυσικής κατάστασης. Αλλά παραμένουν ερασιτέχνες σε σύγκριση με τον 45χρονο Μπράιαν Τζόνσον, έναν πάμπλουτο επιχειρηματία λογισμικού που έχει την εμμονή να επιστρέψει… στα 18, αντιστρέφοντας την διαδικασία γήρανσης του οργανισμού του.

Για να το πετύχει, έχει επιστρατεύσει για να παρακολουθούν κάθε σωματική του λειτουργία, περισσότερους από 30 γιατρούς και ειδικούς σε θέματα υγείας-με επικεφαλής τον 29χρονο γενετιστή Όλιβερ Ζόλμαν.

Προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα, απαιτήθηκε επένδυση αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει το Bloomberg,συμπεριλαμβανομένου του κόστους της δημιουργίας μιας πλήρως εξοπλισμένης ιατρικά σουίτας, στο σπίτι του Τζόνσον στο Βένις της Καλιφόρνια.

Φέτος, έχει προγραμματίσει να ξοδέψει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια δολάρια για το σώμα του. Θέλει να έχει τον εγκέφαλο, την καρδιά, τους πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά, τους τένοντες, τα δόντια, το δέρμα, τα μαλλιά, την ουροδόχο κύστη, το πέος και το ορθό ενός 18χρονουΙ

Γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για παραφροσύνη και ότι οι μέθοδοί του προκαλούν έντονες αντιδράσεις, αλλά δεν τον ενδιαφέρει και πολύ. “Είναι αναμενόμενη και είναι μια χαρά”, λέει για την κριτική που έχει δεχτεί.

Ένα εξοντωτικό προγραμμα
Για να κερδίσει την νιότη, ο Τζόνσον, τηρεί ένα αυστηρό πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων, η διατροφή του δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 1.977 vegan θερμίδες την ημέρα, γυμνάζεται επί μία ώρα τις 4 μέρες της εβδομάδας, ενώ τις υπόλοιπες τρεις κάνει ασκήσεις υψηλής έντασης και κοιμάται την ίδια ώρα κάθε βράδυ.

Το σωματικό του λίπος κυμαίνεται μεταξύ 5% και 6%,

Τα ζωτικά του όργανα είναι υπό συνεχή παρακολούθηση. Κάθε μήνα, υπομένει δεκάδες ιατρικές διαδικασίες, ορισμένες από τις οποίες είναι αρκετά ακραίες και επώδυνες, και στη συνέχεια μετρά τα αποτελέσματά τους με πρόσθετες εξετάσεις αίματος, μαγνητικές τομογραφίες, υπερήχους και κολονοσκοπήσεις.

Σημάδια ότι γίνεται «νεότερος»
Όπως όλα δείχνουν , η σκληρή δουλειά, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς: Το σώμα του Τζόνσον γίνεται.. νεότερο.

Υπάρχουν κάποια προφανή σημάδια ότι είναι πιο υγιής από τους περισσότερους 45χρονους. Αλλά αυτό που ενθουσιάζει τους γιατρούς είναι όλα όσα έχουν αλλάξει στο σώμα του.

Οι εξετάσεις του δείχνουν ότι έχει μειώσει τη συνολική βιολογική του ηλικία κατά τουλάχιστον πέντε χρόνια. Τα αποτελέσματά τους δείχνουν ότι Τέχει την καρδιά ενός 37χρονου, το δέρμα ενός 28χρονου και τους πνεύμονες ενός 18χρονου. “Όλοι οι δείκτες έχουν βελτιωθεί αξιοσημείωτα”, λέει ο ένας από τους γιατρούς του team.

Πειραματικές θεραπείες
Ο Ζόλμαν από την πλευρά του είναι πιο μετρημένος. Τονίζει ότι η δουλειά μόλις αρχίζει και ότι υπάρχουν εκατοντάδες ζητήματα που πρέπει να εξερευνηθούν, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς πειραματικών γονιδιακών θεραπειών. “Δεν έχουμε επιτύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Έχουμε κάνει μικρά, λογικά βήματα προς τα εμπρός, αλλάαυτό είναι αναμενόμενο” λέει.

Μετά την κατάθλιψη η…εμμονή
Στα 30 του, ο Τζόνσον δημιούργησε μια εταιρεία διεκπεραίωσης συναλλαγών με την επωνυμία Braintree Payment Solutions LLC. Ήταν μια τεράστια επιτυχία, αλλά οι πολλές ώρες εργασίας και το άγχος τον άφησαν υπέρβαρο και βαθιά καταθλιπτικό. Στα όρια της αυτοκτονίας. Πούλησε την επιχείρηση στην EBay Inc. το 2013 έναντι 800 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια ξεκίνησε ένα «μακρύ ταξίδι για να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του».

Παράλληλα ίδρυσε μια εταιρεία με επίκεντρο τη βιοτεχνολογία με την ονομασία OS Fund. Το 2016, ίδρυσε ακόμη μία με την ονομασία Kernel, η οποία κατασκευάζει κράνη που αναλύουν την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Προς το παρόν τα κράνη χρησιμοποιούνται από ερευνητές για να παρακολουθούν τις επιπτώσεις του διαλογισμού και των παραισθησιογόνων ώστε να βρουν τρόπους να μειώσουν τον χρόνιο πόνο.
Πηγή: naftemporiki.gr


Kentavros