Τα βιβλία της Μέλλως Καλομέρα παρουσιάζονται στον Βόλο

Τα βιβλία ποίησης και πεζού λόγου της Μέλλως Αγορίτση – Καλομέρα, παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Ιωλκός» στοn Βόλο, τo Σάββατο 1η Απριλίου 2023 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ξενία». Πρόκειται για τη νουβέλα «Το άνοιγμα της βουκαμβίλιας» που θα παρουσιάσει η φιλόλογος Ελευθερία Μπουλαμάτση – Παναγιωτακοπούλου και την ποιητική συλλογή «Φτωχά τα λόγια» που θα παρουσιάσει ο ποιητής και εκδότης Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα .

Η Μέλλω Αγορίτση-Καλομέρα γεννήθηκε στοn Βόλο το έτος 1948. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, από όπου και κατάγεται. Φοίτησε στο τοπικό δημοτικό σχολείο και μετέπειτα στο Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου. Είναι Οικονομολόγος πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα προτού επιστρέψει στο Βόλο, όπου και κατοίκησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, παντρεμένη με τον συμβολαιογράφο Βόλου Γεώργιο Καλομέρα. Έχει δύο κόρες.

Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές: «Μέθη της Ζωής» (αυτοέκδοση, 2004), «Στιγμιότυπα» (Ιωλκός, 2011), «Ασίγαστες Διαδρομές» (Ιωλκός, 2013), «Φτωχά τα λόγια» (Ιωλκός, 2021). Η συλλογή «Ασίγαστες Διαδρομές» βραβεύτηκε το 2014 στα πλαίσια του 30ου Πανελληνίου Συμποσίου Ποίησης και Πεζογραφίας που διεξήχθη στη Σαλαμίνα από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των Ιδεών», σε συνεργασία με τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Είναι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ), της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Δ.Ε.Ε.Λ.), καθώς και του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (Κε.Βι.Μα.Συ)

Ποιήματά της έχουν επιλεχθεί και κατά καιρούς δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά (ενδεικτικά αναφέρονται τα «Πνευματική Ζωή», «Δευκαλίων ο Θεσσαλός»), στον τοπικό τύπο «Θεσσαλία», καθώς και σε διάφορες ανθολογίες και επετειακές εκδόσεις. Από τον Ιανουάριο του 2021, εκπροσωπήθηκε και στο Διεθνές Forum Ποίησης της Τυνησίας από την Δ.Ε.Ε.Λ.

Ειδικότερη αναφορά στο έργο της γίνεται στην έκδοση «Η μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Χάρη Πάτση» (τόμοι 26, 29 και 30), καθώς και στην έκδοση «21ος Αιώνας – Θεσσαλία – Προσωπικότητες Ελληνισμού», τόμος Α΄ του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού,

Η πρώτη της απόπειρα σε πεζό, το διήγημα «Γεύσεις…Καραντίνας», δημοσιεύτηκε από το λογοτεχνικό περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός». Ακολούθησε η νουβέλα «Το άνοιγμα της μπουκαμβίλιας» που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2022 από τις εκδόσεις Ιωλκός.