Νίκος Παπαπέτρος: Θετικό μήνυμα η πρόθεση του Δ. Καντόλα να διεκδικήσει τον Δήμο Βόλου

“Η διαφαινόμενη κινητικότητα και η διάθεση συμμετοχής δημοτών, και μάλιστα έμπειρων, στα κοινά του Δήμου, μόνο ως θετικό μήνυμα μπορεί να εκληφθεί”, επισημαίνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Συμμαχία για το Βόλο» κ. Νίκος Παπαπέτρος, σχολιάζοντας σημερινή ανακοίνωση του κ. Καντόλα με την οποία δημοσιοποιεί την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη διοίκηση του ενιαίου Δήμου Βόλου. Ο κ. Παπαπέτρος υπογραμμίζει, επίσης, το σοβαρότατο ζήτημα ενημέρωσης και πληροφόρησης των δημοτών για τα προβλήματά τους, με αφορμή την καταγγελία του κ. Καντόλα σε βάρος των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, ότι δεν μετέδωσαν ρεπορτάζ με δηλώσεις του και εικόνες από το Διμήνι, για τις ανοιχτές “πληγές” της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Παπαπέτρος, αναφέρει:
«Από την δήλωση της προθέσεως του κ. Δημητρίου Καντόλα να διεκδικήσει τη διοίκηση του ενιαίου Δήμου Βόλου αξιολογούμε, ως ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα, τα παρακάτω σημεία:
1) Ότι εξακολουθούν να υπάρχουν, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής, σοβαρότατα άλυτα προβλήματα (προφανώς εννοεί ο κος Καντόλας το ζήτημα της άρδευσης στο Δήμο Αισωνίας, της κοπής χόρτων, της καθαριότητας κοκ, δεδομένου ότι το ρεπορτάζ ουδέποτε δημοσιεύθηκε) στο Δήμο και ιδιαίτερα στις Δημοτικές Ενότητες, οι δημότες των οποίων αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

2) Ότι η απόκρυψη και η μη δημοσιοποίηση των προβλημάτων δεν αποτελεί τρόπο επίλυσής τους.

3) Ότι υφίσταται σοβαρότατο ζήτημα ενημέρωσης και πληροφόρησης των δημοτών για τα προβλήματά τους και προβολής των απόψεών τους. Θέμα βέβαια που δεν ανέκυψε εσχάτως. Το ενθαρρυντικό είναι ότι, έστω και με καθυστέρηση, γίνεται έντονα αντιληπτό.

4) Ότι υπάρχει ενδιαφέρον πολιτών και για τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων, με όρους πολυφωνίας και διαλόγου, αλλά και για την συμμετοχή τους στη διαδικασία αντιμετώπισής τους.

5) Ότι η διαφαινόμενη κινητικότητα και η διάθεση συμμετοχής δημοτών, και μάλιστα έμπειρων, στα κοινά του Δήμου, από οποιαδήποτε θέση (ακόμη και απέναντί μας) μόνο ως θετικό μήνυμα μπορεί να εκληφθεί.