“Πάρτε φίλοι μας ότι θέλετε, άλλοι πληρώνουν”

Μου τηλεφωνεί φίλος και μου λέει έκπληκτος και θυμωμένος… «ρε συ πήγα σε ένα αθλητικό club- δεν σου το λέω το όνομα του γιατί θα καταλάβεις σε ποιον ιδιοκτήτη αναφέρομαι- και στα αποδυτήρια είδα μια σειρά από όμορφους φοριαμούς- ντουλάπια και έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ που τους είχα ξαναδεί. Ρωτώντας από περιέργεια έμαθα ότι μια αντίστοιχη σειρά φοριαμών είναι στημένη και στα γυναικεία αποδυτήρια. Με χαρά και περηφάνια μου είπαν ότι ήταν δώρο από κάποιον αντιδήμαρχο που θεώρησε ότι περίσσευαν από τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις ενός δημόσιου αθλητικού χώρου, που κατασκευάστηκε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και θεώρησε σωστό να τους τους χαρίσει στον ιδιώτη ψηφοφόρο του. Προεκλογικά όλα αυτά εννοείται… τότε που η φάση ήταν καθώς φαίνεται “πάρτε όλοι”, μου είπε ο φίλος μου και έκλεισε αγανακτισμένος την συζήτησή μας.

“Μαγκιά” του αντιδημάρχου και του αποδέκτη γυμναστή, σκέφθηκα. Τόσο μεγάλη μαγκιά που αναρωτήθηκα για μια ακόμη φορά που ζούμε, ποιους εκλέγουμε, σε ποιους εμπιστευόμαστε την δημόσια περιουσία μας!
Προς τεκμηρίωση των λόγων του, μου έστειλε και τις αντίστοιχες φωτό από τους φοριαμούς …της οργής όπως θα τους ονόμαζε και ο μακαρίτης ο Στάϊμπεκ.

ΤΑΚΙΤΟΣ