Σε ένα χρόνο θα ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης στο λιμάνι του Βόλου- Τέλη Μάϊου η προκήρυξη

Ο κ. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε σήμερα από τον Βόλο ότι μέχρι τέλη Μάϊου θα έχει γίνει η προκήρυξη του έργου αποκατάστασης του λιμανιού και από τη στιγμή της εγκατάστασης του αναδόχου θα απαιτηθεί 1-1,5χρόνος για την ολοκλήρωση των εργασιών. Ο κ. Χατζηδάκης πραγματοποιεί συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, προκειμένου να συζητηθεί το όλο θέμα με τις εξελίξεις αναφορικά με τα έργα αλλά και την εξέλιξη των ακυρώσεων των αφίξεων των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων άνω των 2.000 επιβατών.

Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κι Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τους Βουλευτές του Νομού και συνεργάτες του, συζήτησαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτη Αναγνώστου, για θέματα λιμενικής πολιτικής που απασχολούν τον λιμένα και άπτονται του χαρτοφυλακίου του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάσταση του λιμένος μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της Μαγνησίας και το γεγονός ότι μεταφέρθηκαν 700.000 κυβ. μέτρα προσχώσεων μέσα στη λιμενολεκάνη με αποτέλεσμα να μειωθεί το ωφέλιμο βάθος σε ορισμένα σημεία, μέχρι και δύο μέτρα. Μάλιστα ο υπουργός έθεσε και το θέμα ακυρώσεων των κρουαζιεροπλοίων στον λιμένα Βόλου, εξαιτίας της κατάστασης του λιμένος και την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, προκειμένου να μην χαθεί η φετινή σεζόν. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προσπάθειες που καταβάλλονται από το ΤΑΙΠΕΔ, για να ολοκληρωθούν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τα απαραίτητα έργα που απαιτούνται να γίνουν.

Ο κ. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλη Μάϊου θα έχει γίνει η προκήρυξη του έργου αποκατάστασης του λιμανιού και από τη στιγμή της εγκατάστασης του αναδόχου θα απαιτηθεί 1-1,5χρόνος για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Επιπλέον, ο κ. Αναγνώστου, παρέδωσε στον υπουργό έγγραφα αιτήματα τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων, στη νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στις μη μισθολογικές παροχές που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι κι έθεσε την ανάγκη δημιουργίας ελεύθερης ζώνης στο λιμάνι, την ανάγκη σιδηροδρομικής σύνδεσης και εισόδου του σιδηροδρόμου στο λιμένα και στις προβλήτες, καθώς και την προώθηση της πρωτοβουλίας ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδος Αιγύπτου, από/προς τους λιμένες Βόλου και Αλεξάνδρειας

Να σημειωθεί ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου πρόσφερε αναμνηστικό δώρο στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στα γραφεία του ΟΛΒ, ακολούθησε επίσκεψη στον εμπορικό λιμένα.