Υπόψη του Κων. Μαραβέγια οι διεκδικήσεις των Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ

Συνάντηση με την Γραμματεία Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) και την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου – Μαγνησίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.-Μ.), είχε χθες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τους απόφοιτους ΑΣΣΥ και επιδόθηκε στον βουλευτή υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ, τα οποία αναμένουν να επιλυθούν με νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα διεκδικούν: α) Αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης των Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ, που θίγονται από τα άρθρα του Ν. 4407/2016, β) Βαθμολογική και μισθολογική αποκατάσταση Αξιωματικών ειδικών καταστάσεων, γ) Βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ κρινόμενων με το Ν. 3883/2010.

Οι στρατιωτικοί τόνισαν στον κ. Μαραβέγια ότι έχουν υποστεί χρόνιες θεσμικές αδικίες και υπογράμμισαν την ανάγκη αποκατάστασης τους, επισημαίνοντας ότι είναι υποχρέωση όλων να βοηθήσουν «ώστε κάθε άνθρωπος να ζει σε μια κοινωνία που δεν νομιμοποιείται η ανισότητα και δεν υφίστανται διακρίσεις», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Από την πλευρά του ο βουλευτής επανέλαβε ότι στηρίζει τις διεκδικήσεις των στρατιωτικών και υπενθύμισε ότι επανειλημμένα έχει ασκήσει κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. «Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί αποτελούν τον θεματοφύλακα της ασφάλειας της χώρας μας και γι΄αυτό οφείλουμε να είμαστε αρωγοί στα δίκαια αιτήματά τους, όπως αυτά αναδεικνύονται από τους θεσμικούς εκπροσώπους τους», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας.