Στις 20 Μαΐου που ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Βόλο, τι θα κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος;

Του Δημήτρη Κανελλή*

Μόλις πριν από ενάμιση μήνα ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου συμμετείχε στην πανελλαδική απεργία της 6ης Απριλίου μαζί με τους άλλους φορείς. Εκείνη τη μέρα είχε αποφασιστεί και πραγματοποιήθηκε 2ωρη στάση εργασίας και κλείσιμο των καταστημάτων 10.00 με 12.00 το πρωί με πολύ μεγάλη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου. Γεγονός που καταδεικνύει την αγωνία και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και της πόλης μας, τα οποία και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα! Διαφορετικά η δαμόκλειος σπάθη των λουκέτων θα πέσει βαριά.
Κάποια από τα αιτήματα του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, σύμφωνα και με τις δημοσιευμένες ανακοινώσεις του, ήταν τα εξής:

Όμως κανένα από τα παραπάνω αιτήματα δεν έχει ικανοποιηθεί , με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι σαφές. Η διοίκηση του ΕΣΒ κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην πόλη του Βόλου, αύριο Παρασκευή 20 Μαΐου, θα προτάξει τα αιτήματα που απασχολούν το σύνολο του εμπορικού κόσμου της πόλης μας ή απλώς θα παρευρεθεί στις όποιες δημόσιες εμφανίσεις του πρωθυπουργού. Θα διεκδικήσει να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα με δεδομένο ότι η εξωφρενική αύξηση του κόστους της ενέργειας και των καυσίμων αλλά και η εκτίναξη της ακρίβειας σε όλα τα προϊόντα (που δεν οφείλεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αφού έχει ξεκινήσεις πριν από αυτή) οδηγούν σε τρομακτικά αδιέξοδα και εν τέλει σε κλείσιμο εκατοντάδες επιχειρήσεις;

Ή θα μείνει επί της ουσίας άπραγη γιατί θέλει να κρατήσει μια φίλα προσκείμενη στάση στην κυβέρνηση αλλά και γιατί ίσως κάποιο μέλος της προαλείφεται και για βουλευτικά αξιώματα;

*O Δημήτρης Κανελλής είναι μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας

Kentavros