Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για το δικαστικό μέγαρο Βόλου

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για τα δικαστικά μέγαρα Κεντρικής Ελλάδας, με προϋπολογισμό 48,32 εκατ. ευρώ, προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο αφορά στην ανέγερση δύο νέων δικαστικών μεγάρων στον Βόλο και στη Λαμία, την κατασκευή νέας πτέρυγας στο δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας και την ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με το υπουργείο υποδομών και μεταφορών, τα κτίρια που θα κατασκευαστούν θα είναι βιοκλιματικά και θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές ανάγκες, δημιουργώντας αναβαθμισμένο περιβάλλον, όπου θα συγκεντρώνεται όλη η δικαστηριακή ύλη.

O βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με αφορμή την προκήρυξη του διαγωνισμού, σημείωσε ότι «επιτέλους, ξεκινούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού ανάδειξης του αναδόχου που θα κατασκευάσει το νέο δικαστικό μέγαρο στον Βόλο. Ήταν χρέος τιμής για τη Ν.Δ. όχι μόνο έναντι των ανθρώπων που ζουν καθημερινά τα δικαστήρια, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας της Μαγνησίας, να δρομολογηθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής. Είμαι σίγουρος πως η συνεχιζόμενη στήριξη των ΣΔΙΤ εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης θα δικαιώσει την υπομονή και τις προσδοκίες όλων μας».