Φυλάκιση 4,5 ετών σε Βολιώτη επιχειρηματία για ασέλγεια σε ανήλικη

Σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών καταδίκασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας έναν επιχειρηματία για τις πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και την προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας με θύμα πρόσωπο που εξαρτάται εργασιακά από τον δράστη.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 2017 στο Βόλο, όταν μια 16χρονη τότε μαθήτρια πήγε να κάνει την πρακτική της άσκηση σε κατάστημα που διατηρούσε ο κατηγορούμενος. Όπως τόνισε στην αρχή της κατάθεσης της η ενήλικη σήμερα κοπέλα, μετά από λίγο καιρό που ξεκίνησε να εργάζεται στο κατάστημα, ο κατηγορούμενος άρχισε να της κάνει προσωπικές ερωτήσεις και να την προσεγγίζει ερωτικά. Στη συνέχεια προέβη στις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της larissanet, στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι η κοπέλα ήταν ανήλικη και ότι είχαν αναπτύξει κανονικά σχέση.

Οι  γονείς της νεαρής αλλοδαπής κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία κατά του 50χρονου τότε  επιχειρηματία, οπότε και διατάχτηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα.
Στο δικαστήριοη 21χρονη σήμερα κοπέλα, περιέγραψε με κλάματα τα όσα βίωσε στην επιχείρηση του 50χρονου, στην οποία εργαζόταν ως εκπαιδευόμενη με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
Οι γονείς της άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι συμβαίνει, όταν η ανήλικη κοπέλα, ξαφνικά σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά. Όταν οι δικοί της θέλησαν να μάθουν τι συμβαίνει, ο αδελφός της ανήλικης αποκάλυψε όσα του είχε εκμυστηρευτεί η αδερφή του.
Η ίδια δήλωσε χθες ότι δίσταζε να καταγγείλει τον επαγγελματία, γιατί φοβόταν. Υπογράμμισε πως ασελγούσε εις βάρος για αρκετό χρονικό διάστημα, και συγκεκριμένα από τα τέλη του 2017 έως και το φθινόπωρο του 2018.

Το δικαστήριο τελικά μετά από μια «μαραθώνια» δίκη που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης αποφάσισε με πλειοψηφία 6-1 την ενοχή του κατηγορουμένου και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών αναγνωρίζοντας κατά πλειοψηφία 5-2 το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα η ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα ο πρωτόδικα καταδικασμένος άντρας να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Να σημειωθεί ότι το πρωί, κατά τη διάρκεια κατάθεσης της κοπέλας το δικαστήριο αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών.