Πόσες και ποιες εταιρείες ενδιαφέρονται να αναλάβουν το εργοστάσιο παραγωγής SRF στον Βόλο

Στις 31-03-2023 θα λήξει η προθεσμί υποβολής προσφορών από τις εταιρείες που θέλουν να αναλάβουν το εργοστάσιο παραγωγής SRF στον Βόλο που θα παράγει σκουπίδια για καύση. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 06-04-2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00π.μ.

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ , η  WATT  ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ , η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α Ε και ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ .

Η μονάδα θα εξυπηρετεί τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, πλην των νησιωτικών Δήμων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα εξυπηρετεί τους Δήμους Αλμυρού, Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Ρήγα Φεραίου

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, συνολικής δυναμικότητας 50.592 τόνων υπολειμματικών σύμμεικτων απορριμμάτων ανά έτος.

Ακόμα, προβλέπει όλες τις αναγκαίες υποδομές και την προμήθεια κινητού εξοπλισμού. Επειδή είναι αναγκαία η προώθηση συστημάτων για την επεξεργασία οργανικών απόβλητων, με χωριστή συλλογή των οργανικών αποβλήτων από μαζικά σημεία εστίασης ή και νοικοκυριά (οργανικά κουζίνας) καθώς και άλλων οργανικών αποβλήτων (πράσινα κ.λπ.), εντός της θέσης Κάκαβος θα κατασκευαστεί και Μονάδα Επεξεργασίας Προδιαλεγμένου Οργανικού Κλάσματος δυναμικότητας 15.200 τόνων ετησίως.

Οι εγκαταστάσεις θα υλοποιηθούν στη θέση «Κάκκαβος» που ανήκει διοικητικά στο Δήμο Βόλου, Δημοτική Ενότητα Αισωνίας, Τοπική Κοινότητα Διμηνίου. Στο ίδιο οικόπεδο βρίσκεται ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (ΧΥΤΑ) Βόλου.

Η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής και τη δοκιμαστική λειτουργία του έργου για 6 μήνες. Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται και η κανονική λειτουργία της υποδομής για ένα έτος.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 34,6 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 42,9 εκατ. ευρώ και η σύμβαση θα έχει διάρκεια 36 μήνες (3 χρόνια). Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Βόλου.