Εισαγγελέας για την κατάρρευση οροφής στο 18ο δημοτικό του Βόλου

Η κατάρρευση τμήματος οροφής στο 18ο δημοτικό σχολείο του Βόλου, που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση. Η Εισαγγελία ανέθεσε σε πταισματοδίκη την υπόθεση που αφορά στην πτώση σοβάδων της έκτης τάξης, επάνω στην έδρα, την ώρα που η δασκάλα έβγαζε φωτοτυπίες. Στο σχολείο οι γονεις έχουν επαναστατήσει γιατί οι φθορές είναι τεράστιες και ακόμα και η ταράτσα, έχει μετατραπεί σε λίμνη. Από τις αυτοψίες προέψυψε ότι 4 τάξεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε ένα σχολείο που η πρώση σοβάδων φαίνεται να είναι ένα από τα πολλά προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Οι γονείς χθες απαιτούσαν να μην μπουν τα παιδιά για μάθημα και ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος σε διάλογο με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων απάντησε πως δεν θα αποαφσίσουν εκείνοι εάν θα κλείσει ή όχι το σχολείο και προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός.

Η Ειαγγελία ζητά να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που έχει στείλει το σχολείο και η Πρωτοβάθμια, τα οποία περιγράφουν την επικινδυνότητα, ενώ θα ληθθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική κοινότητα. Η Προκαταρκτική αφορά παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου.