Συνέντευξη με τον Δημήτρη Κανελλή: “Φρένο στο σύστημα γιατί το μέλλον θα είναι μαύρο”

Ο Δημήτρης Κανελλής, υποψήφιος βουλευτής με το ΜέρΑ 25, σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στα gegonota.news , δίνει έμφαση στα τοπικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του και αναφέρεται τα κεντρικά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στον Νομό, απέναντι στα οποία ο ίδιος έχει ενεργή δράση. Το μήνυμά του αφορά τους νέους και δηλώνει πως το σύστημα δεν χωρά το πλέον δραστήριο κομμάτι όλης της κοινωνίας γι΄αυτό και τους καλεί να μην επιλέξουν την αποχή, το άκυρο και το λευκό.

-Ενεργός στα Κινήματα και υποψήφιος βουλευτής με το ΜερΑ 25.
Βεβαίως η κάλπη έχει τον τελευταίο λόγο αλλά βλέπετε να υπάρχει τάση για αντισυστημική ψήφο στην κοινωνία;

Κατ’αρχάς να σας ευχαριστήσω γιατί δεν δίνεται από πολλά ΜΜΕ και σε τοπικό επίπεδο η ευκαιρία να ακουστούν οι προτάσεις του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη. Επίσης θα ήθελα πριν πω οτιδήποτε άλλο να αναφέρω και τις συνυποψήφιες και συνυποψήφιους που συμμετέχουμε μαζί στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ Μαγνησίας. Γιατί ο αγώνας για εμάς δεν είναι ατομικός και δεν αφορά την βουλευτική έδρα σε προσωπικό επίπεδο αλλά συλλογικός. Είναι λοιπόν ο Βαλαμουτόπουλος Γιώργος, η Καραμανλή Αγάπη, η Μπάλλα Κατερίνα, ο Μπεφάνης Χαράλαμπος, η Τζανετουλάκου Φαίη και ο Ψαθάς Βασίλης. Έχουμε δηλαδή ένα πλήρες ψηφοδέλτιο και με πολύ ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες.

Από εκεί και πέρα τόσο από τη συμμετοχή μου σε κινήματα, όπως αυτό ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην περιοχή μας αλλά και στη πιο νέα αλλά πολύ μαζική και αποτελεσματική κίνηση Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στο LNG, όσο όμως και με την ενασχόλησή μου με τον Εμπορικό Κόσμο και το ελεύθερο επάγγελμα, θεωρώ ότι διαφαίνεται ξεκάθαρα μια τάση σημαντικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας να δείξει ότι το πράγμα μπορεί να πάει και αλλιώς. Ότι δηλαδή αν δεν βάλουμε ένα φρένο στις επιλογές του συστήματος τότε το μέλλον μας θα συνεχίσει να είναι όλο και πιο μαύρο. Εμείς λοιπόν ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ προσπαθούμε να περιγράψουμε προτάσεις απτές και εφαρμόσιμες για να έρθει ξανά η αισιοδοξία στους πολίτες της χώρας μας.

Πιο έντονα αντισυστημική φαίνεται να είναι η ψήφος στον κόσμο της νεολαίας. Η νεολαία, μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι ή άνεργοι, βιώνουν πολύ έντονα μια σειρά από προβλήματα. Αποτέλεσμα είναι όντως να μην είναι ικανοποιημένοι με αυτή την κατάσταση που έχουν επιφέρει οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όντως νιώθουν ότι το υπάρχον σύστημα δεν τους χωρά.

Αυτό που έχω να πω στους νέους και στις νέες, δεν είναι τι να ψηφίσουν. Ας αποφασίσει με βάση τις προτάσεις του κάθε κόμματος τι θα ψηφίσει. Θα τους πούμε όμως ότι είναι σημαντικό να πάνε να ψηφίσουν! Να μην απέχουν! Αν απέχουν είναι σαν χαρίζουν την ψήφο τους στα μεγάλα κόμματα. Να μην το κάνουν! Θέλει λοιπόν ενημέρωση & συμμετοχή στις πολιτικές διαδικασίες αλλά και συμμετοχή στα κινήματα. Έτσι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Γι’ αυτό κι εγώ επιλέγω ως προσωπική στάση να μην έχω συμμετοχή μια φορά στα 4 χρόνια στα κοινά αλλά είμαι συμμετέχω καθημερινώς σε αυτά.

-Ποια ζητήματα έχουν για εσάς προτεραιότητα στον δρόμο προς τις κάλπες . Είστε ένα πρόσωπο με θέση , άποψη και πρόταση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, με αιχμή τον Βόλο και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και σας γνωρίσαμε μέσα από αυτή την δράση. Τα βασικά ζητήματα είναι τα εξής: Το ζήτημα τις ακρίβειας και της αύξησης των μισθών, το ζήτημα του να επιστρέψουν στο Δημόσιο βασικές δομές (ενέργειας, μεταφορών, νοσοκομείων κ.α.), το ζήτημα της Δημοκρατίας και για την πόλη μας το ζήτημα του περιβάλλοντος

Το πρώτο ζήτημα είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους και σε καθημερινή βάση. Η εκτόξευση των τιμών, ο συνεχώς αυξανόμενος πληθωρισμός οδηγούν την πλειοψηφία των πολιτών σε όλο και πιο δύσκολες καταστάσεις. Αναφέροντας πολύ σύντομα τις προτάσεις του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ, που μπορούν να έχουν άμεση εφαρμογή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι εξής:

– Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του Κατώτατου Μισθού με αναδρομική ισχύ από τις αρχές του 2021. Ώστε οι μισθοί να έχουν πραγματική αύξηση αντίστοιχη με την αύξηση του πληθωρισμού και οι εργαζόμενοι και τα νοικοκυριά να ζούνε με αξιοπρέπεια.
– Μείωση συντελεστών ΦΠΑ από 24% στο 15%, από 13% στο 6% και για λιπάσματα, βιβλία και πολιτιστικά αγαθά από 6% στο 0%. Η μείωση αυτή θα δώσει άμεση ανάσα στην αγορά και θα αυξήσει την καταναλωτική δύναμη των πολιτών, που τόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη.
– Μείωση φορολογικού συντελεστή μικρών επιχειρήσεων στο 10%, μεσαίων στο 20% αλλά και αύξηση για τις μεγάλες στο 30%. Η στήριξη του φορολογικού συστήματος πρέπει να είναι αναλογική κι όχι οριζόντια. Μεγάλα κέρδη, περισσότεροι φόροι. Μιλάμε για φορολογία επί των κερδών, για να είμαστε ξεκάθαροι. Αυτό θα βοηθήσει να έχουμε και ουσιαστική στήριξη της δημόσιας υγείας, παιδείας, μεταφορών κι όχι με τη φορομπηξία των μικρών εισοδημάτων.
– Κατάργηση όλων των προπληρωμών φόρων για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις. Κούρεμα χρεών & δανείων για τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής οικονομίας, όπως βλέπουμε και από την πόλη μας.
– Πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, δηλαδή κόφτης στο μέγιστο κέρδος στους παρόχους ενέργειας, ώστε να πάψουν να έχουν υπερκέρδη και να επέλθει δραστική μείωση στις τιμές ενέργειας, καυσίμων κ.α. Ενώ ταυτόχρονα προτείνουμε την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας που είναι ότι πιο προκλητικό αφού επιτρέπει την τελείως απροκάλυπτη αισχροκέρδεια.
Το δεύτερο ζήτημα πλέον, και μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που οφείλεται στις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και της πολυδιάσπασης των δομών στα τραίνα, δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Δυστυχώς έπρεπε να σκοτωθούν 57 συνάνθρωποι μας, κυρίως νέοι και νέες, και να τραυματιστούν άλλοι τόσοι αρκετά σοβαρά. Κι όσοι ήταν επιβάτες να έχουν χαραγμένη στη μνήμη τους αυτή την τραγική εμπειρία, ενώ όλοι μας να νιώσουμε το συναίσθημα ότι θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς!

Είναι σαφές λοιπόν ότι ορισμένες δημόσιες δομές και φορείς κοινής ωφέλειας όπως μεταφορές, ενέργεια, αλλά και υγεία, παιδεία, νερό, δεν πρέπει να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα και τα μεγάλα funds. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι πραγματικά εγκληματικό και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, το απέδειξε η ίδια η πραγματικότητα με το δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη.

Το τρίτο θέμα, της Δημοκρατίας είναι επίσης καθοριστικό για να επανέλθει η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου σε μια ισορροπία. Δεν θα αναφερθώ σε κρίσιμα ζητήματα όπως αυτά υποκλοπών, της κατάργησης της απλής αναλογικής στις εκλογές τόσο εθνικό όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο που αποτυπώνει πραγματική τη λαϊκή βούληση και μια σειρά από άλλες πτυχές που σήμερα η δημοκρατία είναι μόνο κατ΄επίφαση.

Θα σταθώ σε τοπικό επίπεδο και στον τρόπο που η Δημοτική Αρχή αποφασίζει για το μέλλον της πόλης, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα του LNG, που θεωρώ ότι επίσης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιδημοκρατικότητας.

Η «επένδυση» του LNG , κατά την προσωπική μου άποψη, είναι μια επένδυση που θα είναι καταστροφική σε πολλά επίπεδα για την πόλη μας και ολόκληρο το νομό μας. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά δεν είναι της παρούσης να τους αναλύσω. Ανεξάρτητα όμως από τα ποια είναι η άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς, το βασικό είναι να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση με δημοκρατικό τρόπο, με όλες τις απόψεις καθαρές κι ανοιχτές στο τραπέζι, με εισηγήσεις από επιστημονικούς φορείς, από κοινωνικούς φορείς, από σωματεία εργαζόμενων, από επαγγελματικούς φορείς, τοπική και κεντρική διοίκηση. Και όταν η συζήτηση αυτή ολοκληρωθεί οι πολίτες του Βόλου και της Μαγνησία γενικότερα μέσα από ένα π.χ. δημοψήφισμα να εκφράσουν την άποψή τους και με βάση αυτή να παρθεί η όποια απόφαση.

Αυτό συμβαίνει είναι μια απολύτως απαράδεκτη στάση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αλλά και της κυβέρνησης που στηρίζει επί της ουσίας τη στάση αυτή. Και είναι απαράδεκτη γιατί δεν φέρνει το θέμα για συζήτηση ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ χλευάζει, απαξιώνει και επί της ουσίας κοροϊδεύει όχι μόνο τους πολίτες που αντιδρούν απέναντι στο LNG, αλλά όλους τους πολίτες της πόλης. Αφού επί της ουσίας αποκρύπτει στοιχεία και ακυρώνει οποιαδήποτε συζήτηση. Αυτό δεν είναι Δημοκρατία. Αυτό είναι απαξίωση κάθε θεσμού και προσβολή για κάθε θεσμό. Άποψή μου είναι ότι μια τέτοια Δημοτική Αρχή που δεν θέλει να εκφράσει άποψή ή έστω να ανοίξει συζήτηση για ένα τόσο καθοριστικό ζήτημα θα έπρεπε να παραιτηθεί ή να μας πει ανοικτά την άποψή της.

Η Δημοκρατία λοιπόν είναι σημαντικό να επανέλθει στη δημόσια ζωή του τόπου μας, τόσο τοπικά όσο και κεντρικά.

Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί πιστεύω βαθιά ότι ο ρόλος ενός τοπικού υποψήφιου βουλευτή δεν είναι να τοποθετείται και να παίρνει θέση μόνο για τα κεντρικά ζητήματα αλλά οφείλει να παίρνει θέση και στα τοπικά και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών της πολύς του και του νομού του.

-Οι προβλέψεις θέλουν να δίνεται 2η ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τις μετεκλογικές συνεργασίες , στις οποίες ενδέχεται να εξετάσει το κόμμα σας, τις χαρακτηρίζει τερατογενέσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι χρειάζεται και δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσει το «θετικό» έργο που έχει επιδείξει έως τώρα. Αναφέρεται σε νούμερα και δείκτες που όμως δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός καθημερινά. Και το ερώτημα είναι πιο έργο να συνεχίσει; Αυτό που μας έχει φέρει σε αυτά τα αδιέξοδα; Όλα αυτά που λέει ότι θα κάνει στην επόμενη 4ετία γιατί δεν τα έκανε την προηγούμενη;

Για να απαντήσω όμως και στο ερώτημά σας, η ΝΔ ακριβώς επειδή την φοβίζει ο όποιος διάλογος για μια διαφορετική πορεία από αυτή που η ίδια παρουσιάζει ως μονόδρομο προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να φοβίσει χρησιμοποιώντας ακραίους χαρακτηρισμούς, όπως τερατογενέσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως κι εμάς ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε συνεργασίες που δεν θα βασίζονται σε ουσιαστικό διάλογο και θα οδηγήσουν σε αναποτελεσματικές κι ανούσιες κοπτοραπτικές απόψεων.

Συνεπώς το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ δεν πρόκειται να μπει σε άρπα κόλλα συμφωνίες και συνεργασίες. Εμείς την ψήφο που θα μας δώσουν όσοι ψηφοφόροι συμφωνούν με τις προτάσεις μας και με τους αγώνες μας θα την τιμήσουμε και δεν θα την προδώσουμε. Αν ενόψει των εκλογών θελήσει κάποιος άλλος σχηματισμός να συζητήσουμε σε κάποια βάση που θέλει να θέσει αλλά και πάνω στα 7 + 1 σημεία που εμείς καταθέτουμε, θεωρούμε ότι θα έχει ενδιαφέρον και είναι αναγκαίο.

Η προσωπική μου πολιτική άποψη είναι ότι σε ένα τέτοιο διάλογο σχηματισμοί με τους οποίους πραγματικά παλεύουμε στην ίδια κατεύθυνση είναι βασικά το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πλεύση Ελευθερίας, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς όπως το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, η Αναμέτρηση κι εκατοντάδες ανέντακτοι αγωνιστές κι άνθρωποι το κινημάτων κ.α.

Συνεπώς δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετά και το δημοψήφισμα που έκανε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ναι, έχει ακολουθήσει μια άλλη πορεία. Σε κάθε περίπτωση όμως πιστεύω ακράδαντα ότι και στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κάποια μέλη του και σίγουρα πάρα πολύ υποστηρικτές του που αν ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση στην υπόλοιπη Αριστερά όχι μόνο θα την παρακολουθήσουν με τεράστιο ενδιαφέρον αλλά θα συμμετέχουν με τον πιο ενεργό τρόπο.

-Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σας καλέσει να συνεργαστείτε αμέσως μετά τις εκλογές, τι θα απαντήσετε; 

Νομίζω ότι την απάντηση την έδωσα προηγουμένως. Συνεργασία χωρίς ουσιαστικό διάλογο δεν είναι πρόταση για εμάς. Οπότε η απάντηση θα είναι αρνητική. Άλλωστε έχει ήδη φανεί ποιο σχηματισμό θεωρεί πιο κοντά του ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτός δεν είναι άλλος από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Θα το επαναλάβω κι εγώ ακόμα μια φορά. Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ αλλά κι εμένα προσωπικά δεν μας ενδιαφέρουν οι θέσεις γενικά κι αόριστα για πολιτική καριέρα ή κάτι τέτοιο. Εμάς μας ενδιαφέρει να αλλάξει η κατάσταση που έχει φέρει την πατρίδα μας σε αυτή την τραγική κατάσταση. Θέλουμε να δώσουμε τις δυνάμεις μας για να αλλάξει η κατάσταση, να πάει επιτέλους αλλιώς και ο λαός μας και κυρίως η νέα γενιά να δει ξανά το μέλλον με αισιοδοξία και αξιοπρέπεια.

Ασκείτε σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή του Βόλου αλλά πρόσφατα δημιουργήθηκε μεγάλο θέμα και υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας που απεικονίζει την Σοφία Σακοράφα να βραβεύει τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο. Πολλοί, ακόμα και άνθρωποι που είναι κοντά στο ΜέΡΑ25, εξέφρασαν συναισθήματα που κυμαίνονταν από στενοχώρια ως και αγανάκτηση – συναισθήματα που δεν αμβλύνθηκαν από την απάντηση της κας Σακοράφα η οποία επικαλέστηκε τις διαφορετικές της θεσμικές ιδιότητες. Την επομένη, μάλιστα, δελτίο τύπου του κόμματός σας χαρακτήρισε τον κ. Μπέο «φασίστα» και «τραμπούκο», δίνοντάς του το έναυσμα να απαντήσει χαρακτηρίζοντας εσάς «κλόουν της πολιτικής» και τα στελέχη σας -προφανώς και την κα Σακοράφα- «τυχάρπαστους». 

Προσωπικά έχω με κάθε τρόπο εκφράσει την αντίθεσή μου τόσο στο τρόπο που η νυν δημοτική αρχή διοικεί το Δήμο. Να το πω απλά θεωρώ ότι πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες αλλά το κάνει με πολύ έξυπνο τρόπο, οφείλω να το παραδεχτώ αυτό. Με αποτέλεσμα προς το παρόν να έχει τη στήριξη μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια επιτυχημένη δημοτική αρχή. Αντιθέτως οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την πόλη μας σε καταστροφή κι ελπίζω να το καταλάβουμε πριν είναι πολύ αργά.

Επίσης συμμετέχω στις κινήσεις ενάντια στην καύση σκουπιδιών και ενάντια στο LNG, δύο θέματα για τα οποία η δημοτική αρχή και ο ίδιο ο κ. Μπέος έχουν δείξει ότι δεν τους νοιάζει το καλό της πόλης. Θέλουν μόνο να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα στηρίζω το δίκαιο αγώνα που δίνουν οι συμπολίτες μας στις Σταγιάτες αλλά και στο Βόλο για το νερό και οι οποίοι σύρονται στα δικαστήρια για τη δίκαιη δράση τους από την ομάδα Μπέου, τελείως καταχρηστικά και σε μια προσπάθεια ξεδιάντροπου εκβιασμού. Αποδεικνύεται λοιπόν με μια συνέπεια και με μια διάρκεια, ότι όσες και όσοι συστρατευτήκαμε στο ΜέΡΑ25, πορευόμαστε με συνέπεια στον δρόμο της ρήξης με την ολιγαρχία και με τον πολιτικό καριερισμό.

Χρόνια τώρα, ο κ. Μπέος χρησιμοποιεί τον Δήμο, την Εκκλησία, τον Αθλητισμό, ό,τι του προκύψει, ως «πλυντήρια» που θα τον «ξεπλύνουν» και θα τον παραδώσουν στην κοινωνία «καθαρό» ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την δραστηριότητά του στο σταυροδρόμι του παραγοντισμού στον Αθλητισμό και της Ολιγαρχίας, χωρίς καμιά απολύτως προσφορά στον μαζικό, λαϊκό ή κλασικό αθλητισμό.

Όλα αυτά τα χρόνια, το ΜέΡΑ25, με όσες δυνάμεις έχει τοπικά και κεντρικά, στέκεται πάντα  στο πλευρό των κινημάτων παντού στην Ελλάδα αλλά και στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή που ο κ. Μπέος θεωρεί επικράτειά του, με παρουσία και ενεργή συμμετοχή των μελών, των στελεχών και των βουλευτών μας με πρώτο τον Κρίτωνα Αρσένη, αλλά και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, τη Σοφία Σακοράφα και εμένα τον ίδιο.
Υπό αυτό το πρίσμα, η άποψή μου είναι πολύ καθαρή και συγκεκριμένη, κι εδώ θα δανειστώ ατόφια μια δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι «η περιβόητη βράβευση ανατρέπει την όλη εικόνα και παρουσία μας, και εμφανίστηκε ως (έστω και ακούσια) κίνηση «ξεπλύματος» του κ. Μπέου και των πρακτικών του, δεν έχω κανένα ενδοιασμό να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους του ΜέΡΑ25 από τον λαό του Βόλου και τα κινήματα που πρωτοστατούν στον αγώνα κατά του κ. Μπέου, του τραμπούκικου καθεστώτος του, και των πολυεθνικών με τις οποίες συνωμοτεί για να συντρίψει οποιαδήποτε κίνηση αντιστέκεται στην λεηλασία Ανθρώπων και Φύσης. Πρόκειται για ξεκάθαρη δήλωση που εκφράζει και τη Σοφία Σακοράφα.»
Προσωπικά το θεωρώ λοιπόν τεράστιο λάθος αυτό που έγινε από την πλευρά της Σοφίας Σακοράφα και θεωρώ ότι οφείλει με δημόσιο τρόπο να παραδεχθεί το λάθος, έστω και ακούσιο, απέναντι σε όλες και όλους αγωνίζονται τόσα χρόνια απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Όσο σωστό θεωρώ το παραπάνω άλλο τόσο θεωρώ ότι είναι τιμή και χαρά μου η συμπόρευση με μια αγωνίστρια διεθνούς βεληνεκούς, με μια συντρόφισσα της οποίας την για δεκαετίες συνεισφορά στα κινήματα και στους αγώνες και τα οποία δεν μπορούν να ακυρωθούν από μια λάθος επιλογή.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε να εκφράσω κάποιες αρκετές σκέψεις μου και απόψεις μου.

Και να καλέσω όλη τη νεολαία να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία και να μη χαρίσει την ψήφο της στο άκυρο λευκό ή στην αποχή. Αλλά και να μη μείνει μόνο στην εκλογική διαδικασία για να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση αλλά να προσπαθεί και να αγωνίζεται και κατά τη διάρκεια της όποιας διακυβέρνησης. Εμείς αυτό θέλουμε να κάνουμε ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ τόσο μέσα από το κοινοβούλιο αλλά κυρίως έξω από αυτό, μέσα στην κοινωνία. Θεωρούμε ότι αυτός αγώνας είναι δύσκολος αλλά και όμορφος και σε αυτόν καλούμε όλες κι όλους να συστρατευτούνε και να τον δώσουμε μαζί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ