Μουσικοχορευτική εκδήλωση το Σάββατο στο στάδιο Βελεστίνου

Με πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική/μουσικοχορευτική εκδήλωση το Σάββατο 20 Μαΐου, στο στάδιο Βελεστίνου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας, θα είναι με ελεύθερη είσοδο και θα πλαισιώνεται από μουσικά συγκροτήματα και χορευτικές ομάδες.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η δημιουργία κινήτρων, ιδιαίτερα στη νεολαία του τόπου μας, προκειμένου να γνωρίσει, να αγαπήσει και να ασχοληθεί με την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς του τόπου μας. Επιπλέον, το γεγονός ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται την παραμονή της εορτής των πολιούχων της κωμοπόλεως του Βελεστίνου, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση ενός εθίμου με ιστορία πολλών αιώνων.
Η εν λόγω εκδήλωση προάγει τα πνευματικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και συμβάλλει στην ψυχαγωγία και την προαγωγή των πολιτιστικών ενδιαφερόντων.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».